Logo

Telegram
Facebook

Нове приміщення для філіалу центру дитячої та юнацької творчості


Важливою складовою у процесі виховання дітей є організація дозвілля у вільний від навчання час. У місті для задоволення потреб дітей працюють два позашкільних заклади освіти – центр дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацька спортивна школа, міська дитяча бібліотека, Будинок культури залізничників.

Минулого року до Дня Святого Миколая діти міста отримали гарний подарунок - капітально відремонтоване приміщення колишнього БК "Родина". Відтоді тут розмістився міський Центр дитячої та юнацької творчості, створений понад 25 років потому. До 2016 року центр позашкільної освіти не мав повноцінного, пристосованого для роботи різних за напрямками гуртків, приміщення.

Сьогодні тут створено всі умови для розвитку інтелектуальних та творчих здібностей дітей, задоволення їх освітньо-культурних потреб виховання. У 2016-2017 н.р. ЦДЮТ відвідувало 535 дітей віком від 5 до 18 років, про них дбали 13 педагогів.

Приємно відзначити, що щороку кількість вихованців збільшується, у центрі дитячої та юнацької творчості відкриваються нові групи.

На прохання батьків, для зручності дітей - мешканців найбільшого мікрорайону по вулиці Миру, 10 років потому на базі дошкільного навчального закладу №12 було відкрито філіал ЦДЮТ.

У 2017 році, через потребу відкриття додаткових груп для дошкільнят на базі садочку №12, філія центру дитячої та юнацької творчості у липні переїхала до вільних приміщень сусіднього дитячого садка №10. Батьки гуртківців дуже задоволені тим, що міська влада виділила інше приміщення саме на території мікрорайону, адже відділення відвідували близько 200-т дітей.

За словами Ганни Білай, виконуючої обов'язки директора ЦДТЮ, у новому 2017-2018 н.р. на базі ДНЗ №10 працюватиме 8 гуртків, 12 груп: танцювальний - "Сузір'я" (керівник Єва Агіян); вироби з тіста, пластеліну, дизайн - "Талановиті малята" та екологічного напрямку (керівник Світлана Іванющенко); образотворче мистецтво -"Палітра" та "Мальви", петриківський розпис (керівник Тетяна Соловйова); образотворче мистецтво -"Веселка" (керівник Марина Строна); театральний - "Веселий вулик" (керівник Наталія Панасевич), гурток англійської мови (керівник Тетяна Водоп'янова).

"У середині липня цього року наші гуртківці отримали нове приміщення, - розповіла Ганна Білай журналістам місцевих засобів масової інформації. - Батьки дуже вдячні міській владі, що їхнє прохання залишити філіал на мікрорайоні було почуте. А тому після переїзду одразу взялися до роботи. Власними силами ремонтують приміщення своїх класів, бо дуже хочуть, щоб їхні діти розпочали новий навчальний рік у гарних чистих та світлих кімнатах".

Ганна Білай висловила слова вдячності працівникам місцевої 48 пожежної частини, які допомогли перевезти меблі, костюми, реквізити у нові приміщення, усім батькам, які допомагають керівництву центру дитячої та юнацької творчості створити повноцінні умови для розвитку творчих здібностей дітей та юнацтва.

"Зрозуміло, що міська влада не залишиться осторонь цього питання, адже приміщення загального користування теж потребують ремонту. Проте надати всебічну допомогу батькам сьогодні, напередодні нового навчального року, можуть усі небайдужі до цієї важливої справи синельниківці – підприємці, підприємства різних форм власності. Педагоги та їх вихованці, батьки будуть вдячні за будь-який внесок у таку необхідну справу як створення комфортних умов для навчання та виховання дітей та підлітків міста", - зазначила Ганна Білай.

img-20170728-090631.jpg
img-20170728-090704.jpg
img-20170728-090744.jpg
img-20170728-091510.jpg
img-20170728-091522.jpg


adm. - 31.07.2017.