Logo

Telegram
Facebook

Нова українська школа – шлях до якісної освіти міста


28 серпня 2018 року в актовій залі міського центру дитячої та юнацької творчості відбулася традиційна серпнева конференція працівників освіти, в якій взяли участь: міський голова Дмитро Зражевський, заступник міського голови Тетяна Кучерук, керівники структурних підрозділів міської ради, вчителі і вихователі освітніх закладів, представники батьківської громади, засобів масової інформації.

Відповідно до Закону України «Про освіту», у місті йде активна підготовка закладів освіти до старту ключової реформи Міністерства освіти і науки - Нової української школи. Тож і конференція проходила під назвою: «Нова українська школа – шлях до якісної освіти міста». Під час заходу були окреслені завдання на новий навчальний рік з урахуванням результатів роботи освітян у минулому 2017-2018 навчальному році.

Щоденно 219 вчителів,111 вихователів, 26 педагогів центру дитячої та юнацької творчості та дитячо-юнацької спортивної школи навчають та виховують підростаюче покоління Синельникового. Цього року велику освітянську родину поповнили молоді колеги – Альона Лисенко та Ольга Косапчук, яких привітали на початку конференції.

Нова українська школа стартує з 1 вересня 2018 року. Тож педагогічну конференцію проведено у формі діалогу. Досвідом роботи щодо наступності дошкільної та початкової освіти в умовах роботи Нової української школи з колегами поділилася вихователь-методист дошкільного закладу №12 Наталія Тереник.

Сьогодні вже 14 учителів початкових класів шкіл міста пройшли обов’язкові онлайн-курси, спеціальні тренінги, облаштували новий освітній простір в класних кімнатах і готові до зустрічі з першокласниками. Вчитель початкових класів навчально-виховного комплексу Тетяна Курінкова детально зупинилася на питанні щодо роботи з молодшими школярами, впровадження нового стандарту початкової освіти та педагогіки партнерства між батьками, вчителями та учнями.

Нова школа потребує нового вчителя, який постійно працює над собою. Про те, які кроки здійснюються для формування сучасного компетентного педагога присутнім розповіла заступник директора з навально-виховної роботи закладу загальної середньої освіти №5 Ірина Мартинюк.

Успіхи дітей – це успіхи вчителів. Директор школи №6 Лідія Кірко, як менеджер, поділилася досвідом управлінської діяльності щодо розробки стратегії розвитку школи, яка повинна відповідати сучасним вимогам, а випускники після її закінчення були соціально адаптовані.

Окремо зупинилася на питанні щодо впровадження на базі закладу інклюзивної форми навчання. Цього року тут за кошти обласного бюджету для дітей з особливими освітніми потребами створено ресурсну кімнату та медіатеку. У ресурсній кімнаті є три зони: побутова, ігрова та навчальна. У медіатеці буде комп’ютерна техніка, мультимедійне обладнання, телевізор, планшети. Цього року тут здобуватимуть освіту 9 дітей.

Педагогічний діалог у залі продовжили: вчитель початкових класів ЗОШ №1 Світлана Граховська, вчитель української мови та літератури школи №3 Наталья Дицюра, заступник директора з навально-виховної роботи школи №2 Олена Немченко.

Виступи педагогів та ведучої доповнювали відеофільми, які продемонстрували досягнення педагогів та дітей навчальних закладів міста у навчальному році, що завершився.

"Новий навчальний рік – початок впровадження освітньої реформи. І сьогодні я впевнений, що педагоги міста гідно виконають усі намічені плани. Адже кожен готовий вчитися сам, в усіх навчальних закладах міста виконано великий обсяг робіт з підготовки приміщень до нового навального року, на окрему увагу заслуговують класні кімнати для найменших учнів – наших першокласників. У цьому я пересвідчився сам, побувавши у школах міста», - зазначив міський голова Дмитро Зражевський.

Розуміючи, наскільки важливою є справа навчання та виховання підростаючого покоління, керівник міста наголосив, що освітянська галузь і в подальшому залишатиметься пріоритетним напрямком в діяльності міської влади. Міська рада надаватиме всіляку допомогу та підтримку закладам освіти у розв’язанні нагальних потреб. Так, наприклад, у Синельниковому повністю ліквідовано чергу в дошкільні навчальні заклади. На сьогоднішній день у садочках є навіть понад 100 вільних місць.

Продовжуються роботи по створенню належних умов для занять фізичною культурою та спортом: триває розбудова Синельникіської дитячо-юнацької спортивної школи. У планах міської влади – відкриття філіалу ДЮСШ на базі реконструйованого навчально-виховного комплексу (колишньої школи №7).

Для підтримки творчо-обдарованих дітей у місті в сучасних комфортних умовах тепер функціонує заклад для дітей та молоді – Центр дитячої та юнацької творчості.

«Хочу подякувати всім педагогам, батькам за велику копітку спільну працю, побажати всім успіхів у новому навчальному році, вдячних учнів, розуміння та підтримки з боку батьківської громади!» - завершив свій виступ міський голова.

За підсумками 2017-2018 навчального року, за високі досягнення у праці кращим педагогам керівник міста Дмитро Зражевський разом із начальником відділу освіти міської ради Іриною Афанасьєвою вручили відзнаки міського голови, Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА, відділу освіти Синельниківської міської ради.

Креативне музично-віршоване привітання на адресу освітян міста підготували найменші вихованці театрального колективу «Експромт». Вони висловили думку, що українські педагоги є найкращими в світі.

У фойє ЦДТЮ до уваги учасників конференції були представлені методичні доробки, підготовлені педагогами міста, а також роботи дітей – вихованців гуртків центру дитячої та юнацької творчості – сучасного міського центру позашкільної освіти для дітей та юнацтва.

Резолюція, прийнята на конференції, буде обговорена на засіданнях педагогічних рад.

124.jpg
img-20180828-091644.jpg
img-20180828-092543.jpg
img-20180828-084043.jpg
img-20180828-092747.jpg
img-20180828-092809.jpg
img-20180828-092823.jpg
2.jpg
img-20180828-082933.jpg
img-20180828-082322.jpg
img-20180828-082505.jpg
img-20180828-082407.jpg
img-20180828-082426.jpg


adm. - 28.08.2018.