Logo

Telegram
Facebook

«Ниточки надії» зцілюють та єднають серця


Місце дозвілля та соціальної підтримки громадян старшого віку серед внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів з’явилося в нашому місті. 

Облаштували  його на базі міського територіального центру соціального обслуговування в рамках проєкту «Ниточки надії».

Основна мета - покращити емоційний та психологічний стан громадян старшого віку. А також - сприяти інтеграції літніх людей з числа внутрішньо переміщених до нашої громади. 

Щотижневі зустрічі  можуть відвідувати усі бажаючі від 50-и років і старше. 

Тут можна знайти друзів та однодумців, отримати психоемоційне розвантаження. Обрати заняття до вподоби: пошити, помалювати, пов’язати, повишивати. Поділитися з іншими цікавими ідеями для творчості, гарним настроєм. За необхідності – отримати консультацію у  психолога, як індивідуально, так і у складі групи.

Для спілкування громадян створили комфортні умови. 

У будівлі замінили старі  вікна на сучасні – енергозберігаючі. Для людей з обмеженими фізичними можливостями облаштували пандус. Відремонтували приміщення, де проходитимуть зустрічі, санвузол. Придбали меблі, необхідне обладнання для занять з рукоділля: швейну та вишивальну машини.

З ідеєю створення такого простору виступив місцевий Благодійний фонд «Добробуд - 2022», який очолює Юрій Прядко. Члени організації вже не перший рік опікуються громадянами, які прибувають до міста з окупованих територій  і добре знають їх потреби.  

Ініціативу підтримала міська робоча група з підготовки проєктів для участі у відкритих конкурсах під керівництвом секретаря міської ради Олени Заіки. І закипіла робота.

Координатором виступив Михайло Карелін - фахівець з мобілізації громад від ПРООН в Україні.

Проєкт «Ниточки надії» здобув перемогу у грантовому конкурсі і був втілений в життя при співпраці з ООН в рамках Програми із відновлення та розбудови миру, зокрема її компоненту «Громадська безпека та соціальна згуртованість».

«У час надскладних випробувань  важливо не залишитися з бідою наодинці, не замкнутися в собі, не втратити віру у власні сили та  майбутнє.  

Джерелом енергії, натхнення може стати «живе» спілкування. А якщо у колі близьких по духу, вподобанням людей – це взагалі як справжні ліки, – говорить секретар міської ради Олена Заіка. – Ми вдячні всім, хто долучився до реалізації цього важливого проєкту в нашій громаді. Найвища нагорода - бачити щасливі усмішки на обличчях, блиск в очах відвідувачів. Це те, заради чого ми всі працювали».  

Додаткову інформацію про безкоштовні арт-терапевтичні групові заняття з рукоділля можна отримати за телефоном: +380973825160, Вікторія.

Щодо занять з психологом –  телефонувати за номером: +380934622255, Олена.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 24.07.2024.