Logo

Telegram
Facebook

Нагадування працівникам та роботодавцям!


Якщо  виникає питання щодо правильного застосування законодавства про працю або здається, що відбувається порушення трудових прав – скористайтесь простим та зручним сервісом  «Інтерактивний інспектор» і отримайте консультацію за номером телефону 098-104-50-74. 

Окрім того в Павлоградському, Новомосковському, Синельниківському районах Дніпропетровщини також є телефон для отримання консультацій – 050-987-21-84. 

Під час надання консультацій, особливо якщо консультування здійснюється в телефонному режимі, інспектори праці проводять не лише роз’яснення правових норм, а й пропонують практичну допомогу. 

Зокрема, якщо в викладеній під час консультування ситуації вбачаються ознаки порушень, інспектори за згодою працівника зв’язуються з роботодавцем та роз’яснюють суть порушення та можливі наслідки.  

Більшість випадків стосуються порушення строків виплати заробітної плати, затримки або не виплати остаточного розрахунку, зокрема компенсації за дні невикористаної відпустки, також багато питань виникають про підстави, строки та порядок надання відпусток або звільнення працівників. 

Після отримання консультації інспекторів роботодавці зазвичай дослухаються порад та усувають порушення, не чекаючи на письмові звернення та перевірки.

Більше дізнатися про свої трудові права можна на інформаційному порталі Держпраці за посиланням: http://pratsia.in.ua

За інформацією Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 25.07.2024.