Logo

Telegram
Facebook

На заваді розповсюдження інфекційних соціально-небезпечних хвороб


26 вересня 2019 року відбулося засідання спільної координаційної ради з питань протидії розповсюдженню інфекційних соціально-небезпечних хвороб при районній державній адміністрації та міській раді, повідомили у відділі у справах сім'ї, молоід та спорту міської ради.

На засіданні розглядали питання організації профілактики запобігання розповсюдження наркоманії, алкоголізму, венеричних захворювань та СНІДу, інших соціально-небезпечних хвороб серед здобувачів освіти як на території міста Синельникове, так і в населених пунктах сільських та селищних рад Синельниківського району.

Зокрема на засіданні обговорили питання про нові підходи превентивного виховання щодо формування культури здоров’я у школярів та про надання соціальних послуг підліткам та молоді групи ризику у формуванні стандартів позитивної поведінки та здорового способу життя.

Також зупинилися на питанніщодо здійснення профілактичної роботи з дітьми навчальних закладів міста, спрямованої на протидію наркоманії, вживання алкогольних та тютюнових виробів, пропаганди здорового способу життя, формування навичок протистояння розповсюдженню інфекційних хвороб.

Члени координаційної ради розглянули питання про організацію роботи ювенальної превенції сектору превенції Синельниківського відділу поліції щодо проведення профілактичної роботи з особами, схильними до наркоманії, виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, психотропних речовин на території міста та району.

Члени ради висловили стурбованість тим, що на Синельниківщини зростає кількість сімей, які знаходяться в складних сімейних обставинах. Батьки ведуть аморальний спосіб життя, зовсім не займаються вихованням своїх дітей. Тож зростає і кількість дітей, які отримують статуси дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прикрим є те, що, в переважній більшості, батьки не реагують на зауваження педагогічних працівників, представників соціальних служб щодо того, що їхні діти починають палити у ранньому віці, вживати алкоголь.

Як зазначила співголова координаційної ради Тетяна Кучерук, такі факти викликають тривогу, адже тютюн та алкоголь руйнують найдорожче - здоров’я дітей - підростаючого покоління нашої держави. Тому турбота про їхнє здоров’я має бути спільною справою. До вирішення цих питань слід підходити комплексно, об'єднуючи роботу батьків, відповідних соціальних служб, відділів освіти, ювенальної превенції.


adm. - 27.09.2019.