Logo

Telegram
Facebook

На захисті прав дітей


01 червня світова громадськість відзначила важливе і світле свято – Міжнародний день захисту дітей. Святкові заходи в місті Синельниковому в цей день розпочалися в центральному парку культури та відпочинку міста.

Тут звідусіль лунав дитячий гамір та сміх, адже проводилися вуличні ігротеки для дітей, працювала виставка творчих робіт дітей-вихованців центру дитячої творчості відділу освіти та Синельниківської школи культури та мистецтв. А згодом відбулися урочистості, присвячені особливому дню календаря.

Міський голова Дмитро Зражевський у вітальному слові зазначив: «Міжнародний день захисту дітей, можна сказати, що це - день нашого майбутнього, адже саме на дітей ми покладаємо всі свої надії та сподівання». З нагоди свята, початку літа, керівник міста побажав дітям мирного неба над головою, змістовних цікавих канікул, під час яких набратися сил та здоров’я.

Сьогодні з впевненістю можна сказати, що в місті підростає гідна зміна старшому поколінню синельниківців: ми пишаємося здобутками вихованців загальноосвітніх закладів міста, творчої юні, спортсменів, які протягом року досягли високих результатів у конкурсах та змаганнях різних рівнів. Міський голова Дмитро Зражевський, подякувавши батькам, вчителям, тренерам за щоденну копітку працю з дітьми, вручив двадцяти п’ятьом обдарованим юнакам та дівчатам подяки та грошові винагороди за успішні результати.

Продовжилося свято яскравим концертом за участю дитячих творчих колективів центру дитячої творчості відділу освіти міської ради та Будинку науки і техніки локомотивного депо, які подарували глядачам незабутні враження. По завершенню дитячого свята, від міської влади, всі колективи були нагороджені солодкими подарунками, які вручила керівник освітян Надія Тимонік.

Вболівальники футболу мали можливість в цей день висловити свої бурхливі емоції під час футбольного турніру "Команда нашого подвір`я", що відбувся на стадіоні дитячої юнацької спортивної школи. У змаганнях взяли участь 4 команди, сформовані за місцем проживання: «Монако», «Газмяс», «Ковпака» «Юність». Змагання проходили за олімпійською системою. У ході запеклої боротьби І місце посіла команда «Монако», ІІ місце – «Ковпака», ІІІ місце – «Газмяс». Всі учасники команд були нагороджені морозивом та солодкими напоями, підготовленими відділом у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради та Синельниківською ДЮСШ.

У День захисту дітей було людно та весело на ігровому майданчику в районі загальноосвітнього навчального закладу №5. Дорослі та маленькі мешканці цього району міста мали змогу взяти участь в цікавій музичній конкурсно-розважальній програмі за участю театралізованих казкових героїв. Яскраве дитяче свято стало можливим завдяки ініціативі та активній життєвій позиції депутата міської ради Наталії Солонини.

У рамках святкових заходів, 30 травня 2015 року на стадіоні Синельниківської дитячої юнацької спортивної школи серед дітей старших груп дошкільних навчальних закладів міста відбулася спартакіада «Веселі старти».

Міська Спартакіада серед дошкільнят проведена з метою розвитку форм фізичної культури, спрямованих на зміцнення здоров’я, покращення фізичного розвитку дітей, виховання моральних та вольових рис характеру; формування рухової підготовленості людини на різних етапах життя.

До програми Спартакіади входили 5 видів рухомих естафет та велосипедний марафон. В ході напруженої боротьби переможцем змагань стала спритна команда дитячого садка №3. Друге місце вибороли вихованці дитсадка №8. Третє місце здобули маленькі спортсмени закладу №5.

p5051848.jpgp5051879.jpg
p5051862.jpg
p5051915.jpg
p5051956.jpg
imgp6067.jpg
p5031828.jpg
p5031837.jpg
p5031795.jpg


adm. - 02.06.2015.