Logo

Telegram
Facebook

На допомогу вимушеним переселенцям


У міськвиконкомі під головуванням заступника міського голови Тетяни Кучерук відбулося перше засідання комісії з питань відбору, розміщення (відселення) внутрішньо переміщених осіб у відремонтовані приміщення гуртожитку Синельниківського професійного ліцею.

Склад комісії, положення про неї, порядок відбору, розміщення (відселення) вимушених переселенців у даному приміщенні затверджено відповідним розпорядженням міського голови Дмитра Зражевського.

Члени комісії узгодили механізм взаємодії представників міської влади, професійного ліцею, громадян-переселенців задля вирішення житлових питань громадян, які прибувають до міста зі східних та південних регіонів України.

Як зазначив директор ліцею Олександр Алєксєєнко, довгі роки приміщення гуртожитку ліцею були нежилими. У рамках програми Європейського Союзу «Забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області», проведено ремонтні роботи в одній із секцій будівлі. У рамках проекту, у житлових кімнатах та приміщеннях загального користування проведено капітальні ремонтні роботи, обладнано санітарні кімнати та кухонні блоки, придбано побутову техніку, меблі та постільну білизну. Тут чисто та комфортно. Відтепер тут можуть розміститися триста громадян.

Тетяна Кучерук зазначила, що місто Синельникове завжди готове надати допомогу та підтримку тим, хто її потребує. Для задоволення потреб вимушених переселенців і впроваджено даний проект.

Сьогодні всі прибулі до міста громадяни забезпечені житлом, проте є бажаючі покращити умови проживання, або віднайти більш дешевше житло. Позачерговому розміщенню у гуртожитку підлягають:самотні матері (батьки), на утриманні яких перебувають діти з обмеженими можливостями; сім’ї, на утриманні яких перебувають особи з обмеженими можливостями; особи з обмеженими можливостями; самотні матері (батьки) з дітьми. Для отримання права на постановку до черги для розміщення на створенні місця заявником подаються до управління праці так соціального захисту населення Синельниківської міської ради заява та низка документів. Пакет документів надається комісії для розгляду та прийняття рішення.

Витяг з протоколу засідання комісії про надання згоди на розміщення в приміщені гуртожитку Синельниківського професійного ліцею є підставою для укладання угоди між громадянами та ліцеєм.

На сьогоднішній день новим житлом зацікавилися вже 4 сім’ї (12 осіб). На наступному засіданні члени комісії розглянуть надані заявниками документи та приймуть відповідні рішення.

Протягом місяця у гуртожитку ліцею проходитимуть так звані «Дні відкритих дверей» для переселенців, під час яких громадяни матимуть змогу ознайомитися з умовами проживання, розміром плати за найм комунального житлового приміщення. Про дати їх проведення спеціалісти міського управління праці та соціального захисту населення повідомлятимуть громадянам у телефонному режимі або особисто під час їхнього візиту до органу соцзахисту.


adm. - 17.06.2016.