Logo

Telegram
Facebook

Місто Синельникове візьме участь у Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України


Відповідні рішення ухвалили депутати міської ради на позачерговому пленарному засіданні, яке відбулося 04 серпня 2016 року.

Як повідомив міський голова Дмитро Зражевський, з метою сприяння залученню коштів у регіони України для модернізації інфраструктури житлово-комунального господарства, між Україною та Європейським інвестиційним банком підписано Фінансову угоду щодо залучення 400 млн. євро для фінансування проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України». Кошти підуть на фінансування державних інфраструктурних проектів у середніх і великих містах України. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для вирішення житлово-комунальних питань Дніпропетровщини планує спрямувати 100 млн.євро. Реалізація проектів на місцях передбачається шляхом залучення коштів позики Європейського інвестиційного банку на умовах, визначених фінансовою угодою для фінансування субпроектів.

Оскільки Програма розвитку муніципальної інфраструктури України охоплює і таку галузь як водопостачання та водовідведення, місто Синельникове також може взяти участь у даному проекті. Тим більше, за інформацією керівника СМКП «Водоканал» Андрія Панченка, частина міських водопровідних мереж міста потребує термінової заміни. На сьогоднішній день вже розроблено проекти для капітального ремонту чотирьох ділянок, проте вони потребують перерахунку кошторисної документації та експертизи, виділення чималих коштів для виконання робіт.

Тож депутати дали згоду на участь у Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України шляхом залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку, підтримали участь міського комунального підприємства «Водоканал» у даному проекті. Відповідним документом передбачається залучення коштів позики ЄІБ в обсязі 500,00 тис.євро для фінансування капітальних ремонтних робіт окремих ділянок водопроводу. У разі обрання інвесторами міста Синельникового для участі у Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України, народним обранцям доведеться детально розглянути умови фінансової угоди по отриманню субкредиту. Міський голова Дмитро Зражевський наголосив, що вона буде прийнята лише на умовах, вигідних для синельниківської громади.

Взагалі ж керівник міста вважає, що участь у проектах, конкурсах – поштовх для розвитку міста та дієвий спосіб залучення інвестицій. Міською владою вже підготовлено та направлено до відповідних структур низку проектних заяв, спрямованих на місцевий розвиток.

По завершенню пленарного засідання керівник Синельниківської місцевої прокуратури Сергій Нестеренко доповів депутатам про роботу прокуратури у 1 півріччі 2016 року. Зокрема повідомив, що в результаті змін, що відбулися в органах прокуратури України, Синельниківська місцева прокуратура здійснює діяльність на території міста Синельникове, Синельниківського, Васильківського, Покровського та Меживського районів. Змінилися і функції прокуратури, відтепер це – здійснення представницької діяльності. У І півріччі 2016 року до суду було пред’явлено 16 позовних заяв, з яких частину задоволено на користь міста. Сергій Нестеренко відмітив, що в порівнянні з І півріччям минулого року в місті та районі зменшилася кількість кримінальних правопорушень (з 422 до 396). Проте протягом останнього часу в місті, як і в цілому в області, збільшилася кількість грабежів квартир, приватних будинків. На превеликий жаль, відсоток розкриття злочинів є низьким.

Міський голова Дмитро Зражевський звернув увагу прокурора на таку глобальну для міста проблему як масові крадіжки телефонного кабелю «Укртелекому». Останнім часом телефони вже не працюють навіть у державних установах, що завдає великі незручності як городянам, так і посадовцям. Сергій Нестеренко зазначив, що це питання він тримає на особистому контролі, з боку прокуратури вживаються всі необхідні заходи.


adm. - 04.08.2016.