Logo

Telegram
Facebook

Міський голова закликав комунальників, суб'єктів господарювання різних форм власності в найкоротший термін провести зах…


Під час щотижневої оперативної наради за участю заступників, керівників структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств міський голова Дмитро Зражевський окрему увагу приділив питанню боротьбі з карантинними рослинами та бур’янами на території Синельникового.

Керівник міста наголосив, що до цієї роботи необхідно залучити підприємства, установи та організації міста різних форм власності і в найкоротший термін провести комплекс заходів по знищенню шкідливих рослин. Вже наступного понеділка рейдова комісія перевірить стан закріплених та прилеглих територій, місць загального користування. У разі виявлення проблемних ділянок, суб’єкти господарювання будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

За інформацією інженера-еколога міської ради Інни Базікової, дії щодо боротьби з карантинними рослинами та бур’янами передбачені Правилами благоустрою, забезпечення чистоти і порядку та дотримання тиші в м. Синельниковому. Ці правила обов`язкові для виконання на території міста громадянами та усіма організаціями і підприємствами незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості.

Правилами категорично забороняється і випалювати суху рослинність, розпалювати багаття, спалювати листя, сміття. Порушення у сфері питань по боротьбі з карантинними рослинами, поводження з відходами під час їх збирання, видалення, утилізації тощо відповідно до ст. 152 Адміністративного Кодексу України тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів (від 340 до 840 грн.) і на посадових осіб та громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (840-1800 грн ). Щоб позбутися сухої рослинності, опалого листя, необхідно застосувати метод компостування - найбільш безпечний спосіб утилізації, або укласти договір з комунальними службами на вивіз сміття.

Шановні синельниківці! Якщо вам не байдуже здоров’я ваше та ваших дітей, повітря, яким ви дихаєте, закликаємо вас вийти на вулиці нашого міста та позбавити його територію від небезпечних рослин, які так шкодять здоров`ю мешканців, в першу чергу – дітей.


adm. - 01.08.2016.