Logo

Telegram
Facebook

Міський голова прозвітував перед громадою про роботу в 2016 році


29 листопада 2016 року в залі засідань міської ради міський голова Дмитро Зражевський на відкритій зустрічі з громадянами прозвітував про роботу в 2016 році, окреслив пріоритетні напрямки діяльності міської влади у 2017 році.

На захід були запрошені: керівники та представники трудових колективів підприємств, установ та організацій міста різних форм власності, депутати міської ради, голови квартальних комітетів міста, представники об`єднань громадян, засобів масової інформації.

На початку доповіді міський голова висловив слова щирої вдячності всім, хто визволив нашу землю від ворогів у далекі часи Другої світової війни, доклав зусиль, щоб місто відродилося з руїн у післявоєнні роки. Окремі слова адресував сьогоднішнім захисникам України, які піднялися на захист її суверенітету та кордонів у буремному 2014 році. Пам’ять військовослужбовців –синельниківців, які загинули в зоні проведення АТО присутні вшанували хвилиною мовчання.

Як повідомив міський голова, загальний обсяг міського бюджету за уточненим планом на 2016 рік складає 192,4 млн.грн., що на 41,0 % більше, ніж у 2015 році.

З міського бюджету фінансується 19 міських програм, на реалізацію яких спрямовано 26,2 млн.грн.

Промисловими підприємствами міста за січень-вересень 2016 року реалізовано продукції (товарів, послуг) на 8,8 % більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Середня заробітна плата по місту становить 3716,0 грн., що на 30,7 % більше, порівняно з 2015 роком.

Обсяг роздрібного товарообороту у 2016 році, в порівнянні з минулим роком, збільшено на 16,9% .

Надходження від плати за землю до міського бюджету збільшилися на 49%, в порівнянні з минулим роком.

Вирішуються питання щодо виділення земельних ділянок для синельниківців-військовослужбовців, які захищають суверенітет та цілісність України на сході нашої держави.

Всього видано 34 дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО.

У найближчих планах – виділення для ветеранів АТО 23 земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Наступного року, після розробки відповідної документації, власниками земельних ділянок сільгосппризначення стануть ще близько 10 громадян.

Також розглядається можливість виділення 90 земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд в районі Синельниківського професійного ліцею.

Розроблена містобудівна документація «Детальний план території кварталу під забудову індивідуальними житловими будинками в районі вул. Титова та вул. Калинова в східній частині міста Синельникового Дніпропетровської області», відповідно до якої було відведено 22 земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків учасникам АТО.

Серед питань житлово - комунального господарства міста основними були:

  • реалізація проекту «Реконструкція водопровідних мереж м. Синельникове». Роботи були завершені в липні 2016 року, що дозволило вирівняти тиск води в цілому по місту, покращити водопостачання, в тому числі в східній та північній частинах Синельникового. До кінця 2016 року планується завершити роботи по прокладанню 800 мп водопровідних мереж в східній частині міста;
  • завершення робіт І етапу реконструкції очисних споруд каналізації, які дозволять проводити стовідсоткову механічну очистку побутових та промислових стічних вод;
  • проведення робіт в рамках проекту «Захист від підтоплення та затоплення вулиць Київська, Молодогвардійська, Харківська, Георгіївського, Жлоби", що приведе до зниження ґрунтових вод на 2,5 м, забезпечить нормальне функціонування підземних споруд, інженерних комунікацій, поліпшить умови проживання близько 3 000 синельниківців;
  • проведення поточного (ямкового) та капітального ремонту доріг. Капітально відремонтовано дороги по вул.: Горького, Маяковського, Кутузова, Виконкомівській, Космічній. Тривають роботи по капремонту дороги по вулиці Кирпичній до с.Новогніде;
  • вперше проведено роботи по поточному та капітальному ремонту тротуарів. Поточним ремонтом охоплено ділянки тротуарів по вул.: Воїнів-афганців, Миру, Козацька, Ватутіна. Капітально відремонтовані тротуари по вул.: 25 Дивізії, Ватутіна, Залізничній, Космічній. Ведуться роботи по вул.Миру та Каштановій.
  • продовження робіт по реконструкції системи водовідведення міста, а саме: відновлення гідрологічного режиму водойми в районі вулиці Робоча, по облаштуванню нового парку пішохідними доріжками;
  • проведення робіт по санітарній обрізці дерев на території СМКП «ЖЕК-2», СМКП «ЖЕК-1», СМКП «ВО ЖКГ», на міських кладовищах, на територіях освітніх установ і відповідно до звернень мешканців приватного сектору міста;
  • продовження робіт по капітальному ремонту покрівель багатоповерхових будинків. Цього року проводяться роботи по ремонту будинків по вул.: Миру, Центральній, Козацькій,Богми, Виконкомівській;
  • проведення робіт по освітленню міста. У 2016 році увагу приділено північній частині міста та вул. Ватутіна;
  • реалізація механізмів управління спільним майном у багатоквартирних будинках:протягом року створено 7 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків;
  • продовжено роботу з обліку та використання безхазяйного майна.

За принципом «єдиного вікна» в місті працює центр надання адміністративних послуг, в якому синельниківці мають змогу отримати 93 адміністративні послуги, у тому числі документи дозвільного характеру.

З метою створення комфортних умов для очікування та заповнення документів громадянами, у 2016 році за кошти міського бюджету проведено капітальний ремонт приміщення центру та утеплення його зовні.

На постійному контролі знаходяться питання щодо соціального захисту громадян. Окрема увага приділяється синельниківцям, які опинилися в складних життєвих обставинах, потребують додаткової уваги та підтримки з боку суспільства.

Одним із пріоритетних напрямків роботи є створення комфортних умов для виховання та навчання, розвитку творчих та фізичних здібностей дітей та молоді – майбутнього нашого міста та країни.

На покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, проведення капітальних ремонтів у 2016 році з міського бюджету виділено найбільшу за багато років суму - понад 8 млн.грн.. За рахунок коштів міського бюджету у 2016 році здійснено: заміну вікон на металопластикові в ЗНЗ № 5; капітальний ремонт системи опалення ЗНЗ № 3; капітальний ремонт покрівлі котельні ЗНЗ № 5; капітальний ремонт покрівлі ЗНЗ № 4.

Крім того, кошти міського бюджету були спрямовані на виготовлення проектно-кошторисних документацій, а саме: капітальний ремонт покрівлі ДНЗ № 2; капітальний ремонт покрівлі, утеплення фасаду ДНЗ № 12; заміну вікон на металопластикові ДНЗ № 12; капітальний ремонт скатної та частини плоскої покрівлі будівлі та котельні ЗНЗ № 5.

Важливою складовою у процесі виховання дітей є організація дозвілля. За кошти міста у 2016 році завершуються роботи по капітальному ремонту БК «Родина», де невдовзі буде розміщено Центр дитячої творчості відділу освіти міської ради.

У 2016 році наше місто, одне із небагатьох у Дніпропетровській області, спрямувало кошти на організацію безкоштовного харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій: дітей з малозабезпечених сімей, дітей із сімей переселенців та учасників АТО.

Діти- сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, за рахунок міського бюджету забезпечені шкільною та спортивною формою.

Талановиті та обдаровані діти міста отримують двічі на рік стипендію міського голови.

Протягом року проведено 14 загальноміських культурно - масових заходів. Спільно з творчими колективами підпорядкованих та підвідомчих закладів культури – 286.

Протягом року проведено 9 міських змагань, в яких взяли участь близько 1500 спортсменів. Всього у спортивних закладах та клубах займаються понад 700 дітей та дорослих. Протягом 2016 року спортсмени міста стали переможцями та призерами 49 разів у змаганнях всеукраїнського рівня, 230 разів – обласного.

У 2016 році, за сприяння депутата обласної ради Святослава Олійника, облаштовано 1 спортивний майданчик на території навчально-виховного комплексу та 1 спортивно-ігровий майданчик біля будинку №11 по вулиці Миру.

Цього року вперше в місті відкрито сучасну спортивну залу для занять вихованців Синельниківської федерації кіокушин карате ІКО-1.

Сьогодні карате займається 65 вихованців з числа дітей та дорослих. Протягом 2016 року на змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів вихованці вже здобули 55 нагород.

За літній період 2016 року було оздоровлено 2450 дітей міста, що становить 66,7 % від загальної чисельності дітей віком від 6 до 17 років і більше, в порівнянні з 2015 роком на 12% .

У 2016 році на оздоровлення дітей з міського бюджету виділено майже на 70 тис.грн. більше, ніж минулого року.

Особлива увага приділялася оздоровленню дітей пільгових категорій. Повністю оздоровлені діти - сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Окрему вагу приділено оздоровленню дітей загиблих воїнів АТО, учасників бойових дій. Протягом року забезпечено оздоровленням 87 дітей таких категорій.

Продовжено практику оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих таборах за рахунок обласного бюджету. Всього в таборах оздоровлено 67 дітей пільгових категорій.

У місті проживає 8 222 громадян похилого віку. Середній розмір пенсій – 1581,07 грн..

На сьогоднішній день в місті налічується 12 500 домогосподарств. За субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 7 145 домогосподарств, що становить 57%.

У 2016 році профінансовано окремі напрями міської Програми соціального захисту окремих категорій громадян (міський бюджет). Допомогу отримали 133 учасника ліквідації аварії на ЧАЕС, громадяни - довгожителі міста, яким виповнилося 90 і 95 років; хворі на туберкульоз у вигляді продуктових наборів.

Постійно проводиться робота по підтримці громадян-переселенців, учасників АТО та їх сімей.

Для обслуговування найбільш вразливих категорій непрацездатних громадян похилого віку в місті діє територіальний центр соціального обслуговування.

У центрі працює 3 відділення, обслуговуються близько 1000 чоловік. Громадянам надається більше 30 видів соціальних послуг.

У відділенні соціально-побутової адаптації для організації дозвілля і відпочинку пенсіонерів продовжують працювати 6 клубів за інтересами, які відвідують більше 200 осіб.

Всього в місті проживає 209 багатодітних сімей, де батьки виховують 685 дітей.

У місті проживає 38 жінок зі званням « Мати- героїня».

У місті функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей, позбавлених батьківського піклування та 11 прийомних сімей, в яких виховуються 18 дітей, позбавлених батьківського піклування.

У наступному році заплановано створення ще 1 прийомної сім’ї, та влаштування двох дітей, позбавлених батьківського піклування.

Важливим питанням забезпечення соціального захисту дітей є своєчасне надання їм відповідних статусів: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2016 року рішеннями виконавчого комітету Синельниківської міської ради надано статус 11 дітям, 9 з яких вже влаштовано до сімейних форм виховання, до кінця року ще 2 дитини буде влаштовано в сім’ї.

Сьогодні на обліку у службі дітей перебуває 27 дітей – сиріт та 64 дітей, позбавлених батьківського піклування (всього – 91 дитина). Сімейними формами виховання охоплено 97 % дітей.

З метою запобігання правопорушень серед дітей, проводяться спільні рейди з представниками кримінальної поліції щодо виявлення безпритульних та бездоглядних дітей. З початку 2016 року проведено 10 рейдів.

Протягом 2016 року службою у справах дітей міської ради спільно з Синельниківським відділом поліції проведено 17 рейдів по виявленню незаконного продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, за результатами яких на продавців складено адміністративні протоколи.

У міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на обліку перебувають 146 сімей, які опинилися в складних сімейних обставинах. З родинами проводиться соціальна робота, запроваджено тренінговий курс «Батьківство в радість».

Всього надано 1808 соціальних послуг.

Окрему увагу спеціалісти центру приділяють сім’ям вимушених переселенців та сім’ям, члени яких є учасниками АТО. Проводиться моніторинг вивчення стану сімей, громадян, вживаються заходи щодо покращення соціально-побутових умов проживання, стану здоров’я, надання пільг, компенсацій, соціальної допомоги та обслуговування.

У зв'язку з ліквідацією відомчої медицини, згідно відповідної постанови Кабінету Міністрів України, до комунальної власності територіальної громади міста прийнято цілісний майновий комплекс Державного закладу «Вузлова лікарня станції Синельникове-2» ДП «Придніпровська залізниця».

З метою надання якісних медичних послуг населенню міста, колишню лікарню залізничників реорганізовано у юридичну особу - комунальний заклад охорони здоров’я «Синельниківський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради».

На теперішній час в місті працюють 3-и амбулаторії первинної медицини.

Дві працюють за адресами:

вул.Миру,52 (на базі Синельниківської центральної районної лікарні) та Виконкомівська, 32 (на базі колишньої поліклініки Вузлової лікарні ст.Синельникове- 2).

Після капітального ремонту третя амбулаторія буде розміщена за адресою: Гагаріна, 3 (у приміщеннях колишньої Вузлової лікарні ст.Синельникове -2).

Місто умовно розділено на три райони, амбулаторії обслуговують населення за місцем проживання.

Також у міському центрі первинної медико-санітарної допомоги проходять медичні огляди працівники залізничних підприємств.

У місті зареєстровано понад 120 об'єднань громадян. Найчисельнішою серед громадських організацій є Рада ветеранів.

Продовжує роботу громадська рада при виконавчому комітеті міської ради.

Міський голова Дмитро Зражевський також окреслив основні питання соціально-культурної та комунальної сфери, над якими працюватиме міська влада у наступному році, подякував усім за повсякденну працю, за внесок у розвиток міста і добробут синельниківців.

У переддень свята - Дня Збройних Сил України, за активну громадянську позицію, особистий внесок у військово-патріотичне виховання дітей та молоді міста, медаллю міського голови «За оборону рідної держави» нагороджено: Левицького Олега Юрійовича - учасника антитерористичної операції на сході України; Шматка Павла Олександровича - учасника антитерористичної операції на сході України; Барановського Володимира Миколайовича – голову Ради ветеранів прикордонних військ м.Синельникового; Юріса Віталія Анатолійовича – заступника голови Ради ветеранів прикордонних військ м.Синельникового; Блошенка Ігора Валентиновича - голову правління Синельниківської міської організації Дніпропетровського обласного об’єднання ветеранів Афганістану Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів); Решетняка Олексія Івановича - голову Синельниківського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» Дніпропетровської області; Трушенка Євгена Григоровича – Почесного громадянина міста, керівника Синельниківської історико-пошукової організації «Пошук-Дніпро»; Терновенка Василя Васильовича – члена Синельниківської міської ради організації ветеранів України.

-019.jpg
-001.jpg
-009.jpg
-014.jpg


adm. - 29.11.2016.