Logo

Telegram
Facebook

Міський голова Дмитро Зражевський привітав зі 100-річчям Івана Яковича Дрозденка


01 листопада 2015 року 100-річчя з дня народження відзначив мешканець міста Іван Якович Дрозденко. Зі святом ювіляра привітали: міський голова Дмитро Зражевський, виконуюча обов’язки начальника міського управління праці та соціального захисту населення Раїса Чорна, близькі та рідні, друзі.

Звертаючись до іменинника, міський голова зазначив, що сьогодні в Синельниковому Іван Якович – найстарший, він є учасником та свідком багатьох подій, що відбулися у нашій країні. Керівник міста від себе особисто, громади міста подякував ветерану за внесок у перемогу над нацизмом, за самовіддану працю на залізниці у мирний післявоєнний час, за активну участь у вихованні молоді, побажав здоров’я, бадьорості, енергії, надалі залишатися оптимістом, та вручив цінний подарунок та квіти.

Не дивлячись на поважний вік, ювіляр виглядає молодшим – підтягнутий, усміхнений. Іван Якович прожив непросте життя, багато бачив: у Другу світову війну з боями пройшов від Харкова до Берліну, був артилеристом, зенітником. За бойові заслуги нагороджений орденами «За мужність» та «Вітчизняної війни ІІ ступеню», медалями. Після Перемоги присвятив своє життя Придніпровській залізниці, працював оглядачем поїздів, слюсарем. Згодом до фронтових нагород додалися і трудові відзнаки.

65 років пліч-о-пліч з чоловіком була його кохана дружина – Пелагея Сидорівна, яка, на превеликий жаль три роки потому пішла із життя. Разом виростили трьох дочок. Продовжувачами трудової справи ветерана є онуки та правнуки, двоє з яких своє життя теж поєднали із залізницею.

Сьогодні Іван Якович уважно слідкує за усіма подіями, що відбуваються у світі та в Україні, приймає активну участь у загальноміських заходах, спрямованих на увічнення пам’яті про героїчне минуле нашої країни, виховання підростаючого покоління у дусі бойових традицій батьків та прадідів.

1446475713_dsc-0028.jpg


adm. - 02.11.2015.