Logo

Telegram
Facebook

Міська рада затвердила розміри місцевих податків


17 лютого 2017 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася 18 сесія міської ради VІІ скликання. У пленарному засіданні також взяли участь: заступники міського голови, керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств міста, правоохоронних органів, журналісти місцевих газет.

На пленарному засіданні прийнято 22 рішення. Першими у черзі денній депутати затвердили зміни до місцевих податків: транспортного, земельного, на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, збору за паркування транспортних засобів, встановили ставки єдиного податку фізичних осіб-підприємців. Зміни до раніше прийнятих рішень міської ради прийняті відповідно до змін у Податковому кодексі України.

Так щодо транспортного податку, встановлено, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2016 році оподаткуванню підлягали автомобілі вартістю понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати).

Ставки податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлено у відсотках від їх нормативної грошової оцінки у таких розмірах:

для ріллі, сіножатей та пасовищ – 0,7 відсотків; для багаторічних насаджень – 0,5;

для земель загального користування - у розмірі 1 відсотка;

за земельні ділянки державної та комунальної форми власності - у розмірі 1 відсотка;

за земельні ділянки, які перебувають у власності/постійному користуванні юридичних осіб - 3 відсотки;.

за земельні ділянки, які перебувають у власності фізичних осіб - 2 відсотки;

за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку, гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також надані для потреб сільськогосподарського виробництва, зайняті виробничими, культурно-побутовими господарськими та іншими будівлями і спорудами - у розмірі 0,04 відсотки;

за земельні ділянки на землях водного фонду -у розмірі 3 відсотки;

за земельні ділянки, що відносяться до земель залізничного транспорту - у розмірі 1 відсотка .

Податки на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, сплачуватимуть від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування:

для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб у розмірі 0,75 відсотки;

для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб у розмірі 1,2 відсотки;

для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб у розмірі 1,2 відсотки.

Для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, а саме:

- будівлі фінансового обслуговування, адміністративно-побутові будівлі, будівлі для конторських та адміністративних цілей -1,2 відсотки;

- господарські (присадибні) будівлі допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, тощо - 0,75 відсотки;

- ресторани та бари, станції технічного обслуговування автомобілів, їдальні, кафе, закусочні, бази та склади підприємств торгівлі й громадського харчування, будівлі підприємств побутового обслуговування -1,2 відсотки;

- торговельні центри, універмаги, магазини, криті ринки, павільйони та зали для ярмарків – 1,2 відсотки;

- концертні зали, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції -1,2 відсотки;

- готелі, мотелі, кемпінги, пансіонати, ресторани та бари, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, будинки відпочинку – 1,5 відсотки;

- казино, ігорні будинки – 1,5 відсотки;

- інші будівлі -1,0 відсоток.

Ставки єдиного податку у відсотках (фіксовані ставки) для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць, встановлено:

- для першої групи платників єдиного податку – 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, (у минулому році- 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного року);

- для другої групи платників єдиного податку - 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2016 році - 15 відсотків розміру мінімальної заробітної плати).

Ставки збору за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за один квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, затверджено у розмірі 0,015 відсотків мінімальної заробітної плати, установленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Також депутати затвердили: зміни до Регламенту Синельниківської міської ради, орієнтовні строки проведення звітів депутатів міської ради VII скликання перед виборцями, Порядок розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на вкладних (депозитних) рахунках у банках у 2017 році. Прийняли низку рішень, спрямованих на вирішення комунальних та земельних питань.

Наприкінці засідання керівник Синельниківського відділу поліції Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області Олег Малинога проінформував присутніх про роботу відділу, відмітив, що у 2017 році спостерігаються позитивні зрушення: за звітний період працівниками розкрито на 20 злочинів більше, ніж у минулому році.

З метою підвищення ефективності роботи поліцейських щодо розкриття та запобігання злочинів, Олег Малинога звернувся до керівника міста Дмитра Зражевського та депутатів міської ради з пропозицією віднайти можливість та встановити на вулицях міста камери відеоспостереження, на що отримав підтримку. Міський голова наголосив, що відеокамери в місті будуть обов’язково встановлені, робота в цьому напрямку вже розпочата.

Традиційно, міський голова Дмитро Зражевський привітав депутатів - іменинників, які відсвяткували дні народження у міжсесійний період. Привітання від депутатського корпусу отримав і міський голова.


adm. - 17.02.2017.