Logo

Telegram
Facebook

Ми тебе пам’ятаємо, Тарасе!


У Синельниківській школі культури та мистецтв відбувся музично-поетичний вечір «Вшануймо нашого Тараса!».

У заході взяли участь: виконуючий обов’язки міського голови Володимир Яковін, секретар міської ради Олена Заіка, представники учнівських колективів міста, пересічні громадяни - шанувальники творчості Тараса Шевченка.

Захід був присвячений дню народження Великого Кобзаря. Олена Заіка, звертаючись до присутніх, наголосила на величі постаті Тараса Шевченка - видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча зі світовим ім`ям, який став символом України. Оскільки до цього часу в місті не було пам’ятника великому діячеві, громадськістю міста було ініційовано проведення благодійної акції по збору коштів на виготовлення та встановлення пам`ятника Тарасу Шевченку. Від імені міської влади Олена Володимирівна передала перший благодійний внесок на ці потреби.

У цей вечір глядачі мали змогу почути музичні твори, написані на слова Тараса Шевченка, у виконанні учнів, викладачів та випускників школи культури та мистецтв, гостей міста, послухати його невмирущі поетичні рядки, що звучать актуально і в наш час, разом перегорнути сторінки біографії митця.

Кульмінацією заходу став виступ зведеного хору у складі городян – працівників різних установ та організацій – шанувальників хорового мистецтва, дитячих колективів школи культури та мистецтв під керівництвом Заслуженого працівника культури Ігора Білого. У виконанні хору прозвучала пісня на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», яка стала українською народною.

p1290029.jpg
p1290044.jpg
p1290054.jpg
p1290089.jpg
p1290070.jpg
p1290115.jpg
p1290053.jpg
p1290051.jpg


adm. - 17.03.2016.