Logo

Telegram
Facebook

Лікарю-інтерну вручили ключі від службового житла


Новий рік для синельниківця Костянтина Долбініна - лікаря- інтерна Синельниківського центру первинної медико-санітарної допомоги, розпочався з гарної події.

12.01.2022 на засіданні виконавчого комітету міської ради міський голова Дмитро Зражевський вручив молодому лікарю ордер та ключі від службового житла – квартири у багатоповерхівці по вулиці Миру. Керівник міста особисто привітав майбутнього спеціаліста – сімейного лікаря з приємною подією в житті, побажав успіхів у навчанні та праці, затишку та добра у новому помешканні.

Однокімнатну квартиру загальною площею 42,4 кв.м було передано до власності синельниківської громади та включено до службових житлових приміщень згідно з законодавством. За ініціативи міської влади, її вирішили використовувати як службове житло для медиків. На сьогоднішній день, в умовах пандемії коронавірусної хвороби, кадровий дефіцит лікарів (особливо первинної ланки) є однією із головних проблем медичної галузі, в тому числі і міста Синельникове.

«Прагнемо, щоб до наших медзакладів прибували молоді спеціалісти і залишалися тут працювати. Для цього у 2021 році затвердили міську програму придбання службового житла лікарям (інтернам) Синельниківського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Сьогодні для медиків вперше виділили службове житло. Цю роботу будемо продовжувати і в подальшому. За наявності коштів у бюджеті громади, плануємо і придбання житла. Це буде добрим стимулом для запрошення до нас також і вузькоспеціалізованих лікарів», - говорить міський голова Дмитро Зражевський.

Директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Сачко зазначає, що такі кроки з боку міської влади є дуже важливими та позитивно вплинуть на роботу підприємства. Залучення лікарів та молодих спеціалістів (інтернів) дасть можливість охопити все населення міста якісною медичною допомогою та підготувати професійну зміну лікарям, які з часом підуть на заслужений відпочинок.

25-річний лікар Костянтин Долбінін задоволений, що отримав окреме житло, говорить, що це – гарне заохочення до праці молодих спеціалістів, особливо іногородніх. Костянтин же – наш земляк. Навчався у школі №5, а потім у Дніпропетровській медичній академії. Випускник медичного навчального закладу вже 1,5 роки набуває навичок сімейного лікаря під контролем досвідчених наставників в Синельниківському центрі первинної медико-санітарної допомоги. За цей час показав себе грамотним спеціалістом. Влітку 2022 року закінчує навчання в інтернатурі за спеціальністю «Загальна практика-сімейна медицина» та зможе самостійно укладати декларації з пацієнтами.

photo-2022-01-12-13-57-31.jpg
photo-2022-01-12-13-57-41.jpg
photo-2022-01-12-13-58-05.jpg
photo-2022-01-12-13-58-44.jpg


adm. - 12.01.2022.