Logo

Telegram
Facebook

Провели «круглий стіл» з питань допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства


У міській раді провели «круглий стіл» з питань посилення координації та надання високоякісних послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства (ГЗН).

Тема є актуальною, особливо під час війни.  Щороку понад 1,1 мільйона українських жінок страждають від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Однак лише кожна десята жінка звертається за допомогою. Багато жінок, які потрапили в ситуацію домашнього та гендерно зумовленого насильства, не завжди володіють інформацією про доступні послуги на рівні державних установ у своїх громадах, або не вірять, що допомога буде надана.

Гендерно зумовлене насильство під час воєнних дій набуло більш широких масштабів через безпекові, психологічні, матеріальні виклики.  Як надається допомога постраждалим у нашій громаді, з якими викликами стикаються, обговорили представники суб’єктів міжвідомчої взаємодії: працівники структурних підрозділів міської ради,  поліції, соціальних служб, медицини, освіти, органів опіки та піклування, відділу з питань пробації  разом із представницею БФ “Слов’янське серце” Катериною Ханєвою.

Катерина Ханєва презентувала проєкт фонду «Сила жінок: Проєкт жіночого активізму для покращення доступу до правосуддя та протидії ГЗН/СНПК (сексуальне насильство, пов’язане з  конфліктом)» та проєкт «Посилення спроможностей жінок та молодих дівчат для запобігання та  реагування на гендерно зумовлене насильство, сексуальне насильство пов’язане з  конфліктом та насильство щодо жінок і дівчат на сході України» «Інтерньюз Україна». 

Проєктами передбачено навчання фахівців, проведення «круглих столів», індивідуальних консультацій для постраждалих, роз’яснювальної  кампанії для громад Дніпропетровської, Полтавської та Донецької областей до березня 2024 року.

Учасники «круглого столу» визначили основні кроки для подальшої роботи в рамках співпраці за проєктами.

"Круглий стіл" організовано разом зі Структурою ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) в межах проєкту «ЕU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського  Союзу.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 13.09.2023.