Logo

Telegram
Facebook

Компенсація роботодавцям витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю


Синельниківська філія Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує

Продовжує працювати державна програма з надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю. Головна її мета – посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з особливими потребами і, в свою чергу, надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися.

Кожен роботодавець, який працевлаштовує працівника з інвалідністю І або ІІ групи, може отримати компенсацію на облаштування його робочого місця від Державної служби зайнятості. За облаштування робочого місця для людей з І групою інвалідності компенсація складає до 106,5 тис. грн, з ІІ групою - до 71 тис. грн.

Заява подається роботодавцем протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю у паперовій формі (особисто до центру зайнятості) чи в електронній формі (засобами офіційного вебсайту Державного центру зайнятості, за допомогою засобів електронних комунікацій шляхом надсилання заяви з накладенням електронного підпису, засобами Порталу Дія).                

Компенсація надається за придбані роботодавцем допоміжні засоби для облаштування робочого місця людям з інвалідністю. Перелік таких засобів великий і викладений в Додатку 1 до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. Це можуть бути меблі та фурнітура для робочих місць, комп’ютери та оргтехніка, програмне забезпечення, машини для виробництва та оброблення, засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях.

За більш детальною інформацією щодо алгоритму надання компенсації за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю звертайтеся до Синельниківської філії Дніпропетровського ОЦЗ, контактний телефон: 0987073030. 

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 01.04.2024.