Logo

Telegram
Facebook

Як користуватися електроприладами для зменшення навантаження на електромережу


На сьогоднішній день впровадження енергозберігаючих практик набуло великої актуальності. Гостро постає питання економії енергоресурсів, а саме електроенергії.

Прості поради, як використовувати електроенергію більш ефективно.

- використовуйте енергоефективну побутову техніку, яка зменшить споживання електроенергії;

- замініть лампи у помешканні на енергозберігаючі. Енергоощадні лампи служать у 5-8 разів довше, ніж звичайні лампи розжарювання, при тому, що споживають електроенергії значно менше. Перевага економних лампочок в тому, що вони витрачають енергію лише на світло, а не на тепло. Ви можете встановити світлорегулятори і датчики, які автоматично вмикають і вимикають освітлення при появі людини.

- вимикайте електроприлади, якими наразі не користуєтесь;

- вимикайте світло, коли виходите з приміщення;

- не залишайте електроприлади «в режимі сну» (сумарне енергоспоживання побутових електроприладів в режимі очікування може досягати 350-400 кВт/год на рік);

- вмикайте кондиціонер лише при закритих вікнах і дверях;

- кип'ятіть стільки води, скільки необхідно на даний момент, своєчасно видаляйте накип, чайник з накипом гірше проводить тепло;

- вчасно очищуйте пилосмок, тому що на третину заповнений мішок для збору пилу збільшує витрати електроенергії до 40%.

Якісна теплоізоляція житла – це запорука економії енергоресурсів та збереження нормального мікроклімату у приміщеннях. Втрати енергії через холодні стіни можуть скласти до 70%.

Розумне і заощадливе користування електроенергією дозволить отримати більше користі від електроприладів, знизити витрати коштів за спожиту електроенергію.

Дотримання цих правил дозволить економити до 100 кВт/год на місяць.

Споживайте електроенергію ощадливо!


adm. - 12.10.2022.