Logo

Telegram
Facebook

Із засідання міської робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення


У міськвиконкомі відбулося засідання міської робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

Як повідомив голова робочої групи Володимир Яковін, дане засідання групи проводиться в рамках виконання протокольного доручення наради під головуванням першого заступника Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олега Кужмана від 25 травня 2016 року, на якій піднімалося питання щодо підвищення рівня заробітної плати на підприємствах області.

На превеликий жаль, і в місті Синельниковому є так звані підприємства-мінімізатори, на яких середньомісячний рівень заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімуму. На засідання робочої групи були запрошені керівники таких підприємств міста.

Представники роботодавців назвали причини, через які наймані працівники недоотримують кошти. Як правило, це - скорочений тиждень роботи, неосновне місце роботи окремих працівників, сезонні роботи підприємств.

Уповноваженим представникам виробничих установ рекомендовано проаналізувати можливості підприємств та забезпечити підвищення рівня заробітної плати протягом місяця не менше як на 10%.


adm. - 30.06.2016.