Logo

Telegram
Facebook

Із засідання голів квартальних комітетів


Для голів квартальних комітетів під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки проведено семінар-нараду. У заході взяв участь міський голова Дмитро Зражевський.

Начальник відділу реєстрації міської ради Ольга Куслива повідомила квартальним, що з 04 квітня 2016 року, згідно з законодавством, функція реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання/перебування (іншими словами – «прописка-виписка») переходить до компетенції виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Відтепер зареєструвати місце проживання чи знятися з обліку в місті Синельниковому можна у центрі надання адміністративних послуг Синельниківської міської ради за адресою: м. Синельникове, вул. Богми, буд. 3-а, каб.4. Графік роботи: понеділок - середа з 8.00-17.00,четвер з 8.00-20.00,п’ятниця з 8.00-15.45, без перерви на обід.

Наразі, знявшись з реєстрації з попереднього місця проживання, необхідно зареєструватися за новим місцем проживання протягом 30 днів. Також змінився розмір адміністративного збору за «прописку». За цю послугу потрібно буде заплатити 11,71 грн. Якщо не зареєструватися протягом певного терміну, то доведеться заплатити 35,14 грн.

За Державною міграційною службою, як і раніше залишаються функції видачі паспортів громадянина України та закордонного, вклеювання фотографій при досягненні певного віку, обмін паспорта, видача паспортів замість втрачених або викрадених тощо.

Начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Олена Захарова ознайомила квартальних із заходами, які будуть проведені в місті до 30-ї річниці Чорнобильської аварії на ЧАЕС. Також повідомила, що за рахунок коштів міського бюджету надано матеріальну допомогу учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інвалідам, потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи, вдовам померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та дітям, потерпілим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС (144 особи).

Олена Захарова повідомила що у зв’язку із закінченням опалювального сезону (30 квітня), з 01 травня буде проведено автоматичний перерахунок субсидій на літній період та новий опалювальний сезон. Синельниківці повинні пам’ятати, що при зміні складу сім’ї, доходів громадян, зареєстрованих у домоволодінні, необхідно повідомити орган соцзахисту для внесення відповідних змін.

Віктор Молінський, представник„Водоканалу”, доповів про хід виконання робіт по закільцюванню води у східній частині міста: роботи, розпочаті у попередні роки і продовжені з 01 квітня 2016 року за рахунок коштів обласного бюджету, підходять до свого завершення. Підрядникам залишилося виконати кільцювання водопровідної мережі на двох кварталах. Міський голова Дмитро Зражевський наголосив на обов’язковому проведенні робіт по відновленню дорожнього полотна на вулицях, де були виконані земляні роботи.

Про початок поливного сезону у приватному секторі головам кварткомів повідомив представник Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал» Володимир Вісіч. За його словами, поливний сезон в місті почнеться 01 травня і триватиме до 30 вересня 2016 року. Плата буде нараховуватися лише тим абонентам, у яких немає приладів обліку води. Таких громадян в місті налічується до 6%. Тарифи у цьому році не змінилися - в середньому за сотку доведеться сплачувати 128,7 грн. Володимир Вісіч закликав громадян встановити та зареєструвати прилади обліку води. Для цього необхідно отримати технічні умови в техвідділі «Водоканалу» (вул.Богми,26, телефон: 093-851-41-83).

Начальник Синельниківського міського комунального підприємства «Виробниче об’єднання житлово-комунального господарства» Валерій Швець повідомив, що протягом квітня тверді побутові відходи вивозилися з кварталів вчасно. У зв’язку із травневими святами, внесено зміни у графік вивозу сміття для окремих кварталів. Інформація доведена до кожного голови квартального комітету, кого це стосується.

Наприкінці засідання міський голова Дмитро Зражевський повідомив, що у 2016 році за кошти міського бюджету буде проведено капітальний ремонт будівлі відділу освіти - БК «Родина», де після ремонту буде розміщено центр дитячої творчості, та системи опалення загальноосвітнього навчального закладу № 3.

Вперше за багато років розпочнуться роботи по капітальному ремонту тротуарів. Ця робота буде продовжена і в подальшому. Керівник міста звернувся до квартальних, щоб кожен із них надав свої пропозиції щодо прокладання нових тротуарів у місцях, де проходить найбільше пішоходів, та щодо проблемних ділянок на тих, що вже є.

Також міський голова зазначив, що у поточному році на ремонт доріг в місті виділено значно більше коштів, ніж у попередні роки. Капітально відремонтують дороги на вулицях: Кутузова, Маяковського, Виконкомівська, Горького. В планах також капітальний ремонт дороги в західній частині міста від вулиці Кирпичної до села Новогніде. Це дозволить зробити об’їзну дорогу, звільнити центральні вулиці міста від вантажівок.

Вже з 15 травня будуть продовжені роботи по реконструкції очисних споруд каналізації, що дозволить проводити стовідсоткову механічну очистку побутових та промислових стічних вод.

Дмитро Зражевський привітав квартальних з наступаючими травневими святами, побажав усім здоров’я, миру, працювати і надалі злагоджено та конструктивно над вирішенням питань мешканців приватного сектору міста.


adm. - 26.04.2016.