Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


Сьогодні під головуванням міського голови Дмитра Зражевського провели чергову сесію міської ради. Депутати ухвалили 20 рішень. Короткі підсумки.

Освіта

Погодили відділу освіти міської ради з 02.09.2024 організувати у закладах загальної середньої освіти міста освітній процес у змішаному режимі, що поєднує очну та дистанційну форму навчання.

Дану пропозицію міська рада направить до обласної військової адміністрації, яка ухвалить остаточне рішення в залежності від безпекової ситуації в регіоні.

З державного бюджету виділено 75 млн.грн на реконструкцію дитячого садка №11. Дошкільний заклад постраждав внаслідок  збройної агресії рф. Проєкт планується реалізувати протягом 2024- 2025 років.

Медицина

Для підтримки вразливих груп населення (окремі групи та за певними категоріями захворювань, діти з інвалідністю) виділили близько 370 тис.грн. для закупівлі  медичних препаратів та лікувального харчування. 

1 млн.грн з бюджету громади буде направлено на оплату за енергоносії  та комунальні послуги центральній міській лікарні.

За словами міського голови Дмитра Зражевського, сьогодні  в місті тривають роботи з реалізації двох важливих проєктів.

Перший розпочатий у 2023 році і стосується діагностичного обладнання - комп'ютерного томографа для центральної міської лікарні. Його вже придбано. Відремонтовано приміщення. Триває процедура отримання ліцензії для роботи.

Другий  - облаштування реабілітаційного відділення для  фізичного та психологічного відновлення захисників і захисниць, цивільного населення. 

Проєкти планується завершити в наступному році.

Допомога ЗСУ та оборона 

У рамках міської Програми підтримки сил безпеки і оборони, виділили 500 тис.грн на придбання матеріально-технічних засобів одній із військових частин ЗСУ. 

Благоустрій міста

Додаткові кошти спрямують для проведення робіт з відновлення покриття проїзної частини  доріг та для облаштування території кладовища в секторі поховання військовослужбовців у східній частині міста.

Виділили кошти та надали дозволи на розробку проєктів землеустрою  щодо відведення  земельних ділянок зі зміною цільового призначення для будівництва 4 додаткових криниць (каптажний забір) на мікрорайоні по вулиці Миру, 4, 11, 26, 44. 

Як показав досвід, ресурсу вже облаштованих криниць в цьому районі міста недостатньо в умовах відсутності води. Облаштувати джерела води саме тут можливо і за технічних умов.

Вирішили низку земельних питань відповідно до звернень пересічних громадян, суб’єктів господарювання різних форм власності.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 27.08.2024.

Українська
Англійська