Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


Сьогодні під головуванням міського голови Дмитра Зражевського провели чергову сесію міської ради. Депутати ухвалили близько 30 рішень. Коротко про основне.

У центрі уваги залишається  підтримка ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

У зв’язку з цим затвердили міську комплексну програму на 2024 - 2028 роки. Заплановані заходи сприятимуть:

- інтеграції та адаптації  Захисників і Захисниць до цивільного життя, 

- підтримці  матеріального, морально- психологічного  стану членів сімей загиблих воїнів,

- вшануванню пам’яті полеглих за Україну Героїв і Героїнь,

- розвитку ветеранського руху.

Фінансування передбачили у профільних міських програмах.

Вразливі групи населення: окремі групи та за певними категоріями захворювань, діти з інвалідністю – також під контролем міської влади. На закупівлю медичних препаратів та лікувального харчування  для таких осіб з міського бюджету виділили близько 440 тис.грн на третій квартал  2024 року.

Також ухвалили Комплексну програму здоров'я населення, розвитку та фінансової підтримки закладів охорони здоров’я м.Синельникове на 2025-2029 роки. 

Потурбувалися і про дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.  Усі, кому виповниться 18 років, з бюджету громади отримають одноразову грошову допомогу. 

З метою підтримки таких дітей, затвердили програму забезпечення їх житлом на 2024 - 2028 роки. Джерело фінансування  – державний бюджет.

Протягом 2024-2027 років у місті продовжиться робота щодо приведення типів закладів загальної середньої освіти Синельникового у відповідність до вимог чинного законодавства України. 

Для цього затвердили план трансформації  ефективної мережі закладів загальної середньої освіти та впровадження профільної освіти.  

Передбачається, що у 2027-2028 навчальному році в місті всі ліцеї, окрім №7, працюватимуть вже як гімназії. Тут освіту здобуватимуть  учні 1-9 класів.  

Ліцей №7 запрацює як академічний профільний для учнів 10-12 класів. Старшокласники поглиблено вивчатимуть профільні предмети: соціально-гуманітарні, природничо-математичні, технологічні. Їх готуватимуть до вступу у виші.

Станом на 01 вересня 2027 року у ліцеї №7 ще навчатимуть учнів 5-9 класів.

На території міста депутати встановили  ставки та пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до норм національного класифікатору будівель і споруд НК 018:2023. Рішення набере чинності з 01 січня 2025 року.

Народні обранці розглянули низку комунальних  та земельних питань.

Наприкінці засідання депутатам представили звіт про роботу комунального підприємства «ЖЕК-1».

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 12.07.2024.