Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


Сьогодні відбулася тридцята сесія Синельниківської міської ради VІІІ скликання. На засіданні депутати розглянули єдине, проте доленосне для міста питання: про зміну назви.

Окрім народних обранців у засіданні взяли участь представники громадськості, медіа.

Відповідно до чинного законодавства, місто Синельникове ввійшло до переліку  населених пунктів, назви яких містять російську імперську символіку і підлягають перейменуванню.

Протягом місяця у місті  тривали консультації з громадськістю. 2777 громадян обирали один з п’яти варіантів серед назв, що виявилися найбільш популярними серед населення. Це: Придніпровськ (972),  Ріднопіль (710), Січеслав (703), Залізничне (327), Любомир (65). 

Варіант «Синельникове» до списку не включили, оскільки  назва  потребує зміни.  Але  до виконавчого комітету міської ради надійшли звернення, дзвінки щодо збереження чинної назви міста з підписами 3141 особи.

Пленарне засідання тривало дві з половиною години. Кожен бажаючий висловив свою думку. 

Згідно з законодавством, до 27 січня 2024 року міська рада повинна направити до Верховної Ради України своє рішення з даного питання, враховуючи результати консультацій з громадськістю.

Проєкт рішення, в якому пропонувалося  перейменувати місто Синельникове на місто Придніпровськ, серед депутатів міської ради не набрав необхідної кількості голосів. 

Народні обранці одноголосно підтримали пропозицію міського голови Дмитра Зражевського подати звернення до Верховної Ради України перенести розгляд питання щодо перейменування міста Синельникове на час після закінчення воєнного стану в нашій країні.

Остаточне рішення щодо назви міста має ухвалити Верховна Рада України.


Прес-служба СМР - 26.01.2024.