Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


Сьогодні під головуванням міського голови Дмитра Зражевського провели чергове пленарне засідання міської ради, де прийняли 47 рішень. 

Депутати проголосували за зміни до 12 міських цільових програм, що стосуються  різних сфер життєдіяльності нашої громади: пролонгували терміни їх дій, до окремих – додали заходи, збільшили фінансування. Обговорили питання про можливість надання одноразової матеріальної допомоги у 2023 році громадянам міста - Захисникам, інвалідність яким встановлена внаслідок поранення. 

Ухвалили зміни  до бюджету громади на 2023 рік. Серед яких - передбачили кошти для:

ремонту частини  покрівлі амбулаторії №3  Синельниківського центру первинної  медико-санітарної допомоги та на придбання вертикального підйомника в укриття;

придбання відеореєстратора з комплектуючими на виконання Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки;

для придбання літнього спеціального одягу для особового складу загону наших рятувальників;

на поповнення бібліотечного фонду дитячої бібліотеки;

на укриття в  дитячих садочках;

на благоустрій міста: облаштування дорожніх карманів, поточний ремонт пам’ятників, кладовища, відновлення проїзної частини доріг, на реконструкцію зливової каналізації від вул.Паркова до вул.Миру, капітальний ремонт – диспетчеризацію вуличного освітлення тощо.

 Затвердили звіт про виконання бюджету міської громади  за І півріччя 2023 року. Так обсяг доходів бюджету (без врахування власних надходжень бюджетних установ) становить майже 136,8 млн.грн. Видатки виконано в сумі 109,4  млн.грн. і спрямовано на утримання установ, на охорону здоров’я, соціальний захист населення, житлово-комунальне господарство, заходи громадського порядку, із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха та інші.

Серед комунальних питань – надали згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності міста двох квартир у житловому будинку №12.  Затвердили  Порядок списання майна, яке належить нашій громаді, а для комунальних підприємств міста – Програму надання фінансової підтримки на 2023-2027роки.

Вирішили низку земельних питань відповідно до звернень пересічних громадян, суб’єктів господарювання різних форм власності.

Внесли зміни до складу комісії з найменування та перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших споруд у місті.

Народні обранці обговорили питання, актуальне для кожної сім’ї, де є діти шкільного віку: у якому режимі розпочнеться новий навчальний рік з 1 вересня? Вирішили: організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти міста у змішаному режимі, що поєднує очну та дистанційну форму навчання. Проте остаточне рішення ухвалить обласна військова адміністрація, враховуючи безпекову ситуацію в регіоні.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 22.08.2023.