Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


Сьогодні під головуванням міського голови Дмитра Зражевського провели чергову сесію міської ради, проте першу в новому році.

Депутати прийняли близько 60 рішень. Короткі підсумки:

- схвалили звіти про виконання бюджету громади та низки міських цільових програм за 2022 рік. Не дивлячись на воєнний стан, бюджет виконано на 101,5%.

Видаткову частину витрачено на 82,5%. На реалізацію заходів 19 міських цільових програм з бюджету використано 51,5 млн.грн або 72,2%.

Запровадження воєнного стану в країні змінило пріоритети фінансування та зробило неможливим виконання низки запланованих раніше робіт. Видатки бюджету проведено у відповідності до постанови КМУ від 09.06.2021 №590, якою затверджено перелік та черговість здійснення платежів казначейською службою;

- затвердили зміни до міського бюджету на 2023 рік та окремих міських програм. Виділили кошти для облаштування укриттів у двох дитячих садках. Роботи планують провести до літа. Потім тут відкриють групи для дітей, чиї батьки працюють у критичній інфраструктурі.

Спрямували кошти і для міської лікарні - на придбання спецавтомобіля швидкої допомоги;

- ухвалили Положення про створення цільового фонду громади. Джерела формування – благодійні внески суб’єктів господарювання, фізичних осіб та інші. Кошти будуть спрямовані на соціальний захист населення, відбудову руйнувань та пошкодження внаслідок військового вторгнення рф та інші;

- серед комунальних - затвердили перелік об’єктів, що є власністю нашої тергромади; надали згоду на передачу до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Дніпропетровської обласної ради екскаватора – навантажувача. В подальшому його передадуть КП «Синельниківський міський водоканал» ДОР для обслуговування міських водопровідних мереж;

- розглянули 20 земельних питань. Виділили 9 земельних ділянок в районах компактного проживання населення для облаштування криниць - резервного водопостачання технічної води;

надали дозволи громадянам на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для обслуговування гаражів.

Підсумовуючи, міський голова Дмитро Зражевський подякував депутатам за роботу протягом минулого року. Зазначив, що у 2023 році пріоритетами залишатимуться два напрямки: створення необхідних умов для проживання городян в умовах воєнного часу і допомога ЗСУ.

Продовжується національна кампанія рекрутингу «Гвардія Наступу». Йде формування бригад, частиною яких можуть стати добровольці. Про деталі депутатам розповів представник Нацгвардії.

Доєднатися до «Гвардії наступу» можна у зручному форматі, подавши відповідну анкету на сайті http://storm.mvs.gov.ua або ж подати анкету через Центр надання адміністративних послуг м.Синельникове. Контактний телефон: (05663) 40081.


adm. - 22.02.2023.