Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


09 червня 2021 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася 8 сесія Синельниківської міської ради VІІІ скликання.

У першому блоці питань черги денної депутати заслухали звіти про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста та про виконання бюджету синельниківської громади за 1 квартал 2021 року.

Було відмічено, що заплановані заходи та показники вищеназваної програми виконані стовідсотково.

Надходження до міської скарбниці з податків та зборів становлять 103,2% до плану періоду, видатки загального фонду бюджету виконано на 76,3% від запланованого. Видатки загального фонду спрямовано на: утримання установ – 89,1% , охорону здоров’я - 4,8%, соціальний захист населення – 1,7 % , житлово – комунальне господарство – 2,9 % , утримання та розвиток доріг - 1,2 %, на інші видатки – 0,3%.

Згідно з чинним законодавством України, до 15 липня поточного року міські ради повинні прийняти місцеві податки та збори на наступний рік. Тож народні обранці ухвалили рішення про місцеві податки та збори на 2022 рік, які є основним джерелом надходжень міського бюджету. Зокрема встановили ставки єдиного податку фізичних осіб-підприємців, транспортного податку, ставки та пільги із сплати земельного податку, на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Розмір податків на 2022 рік залишається на рівні ставок 2021 року.

Депутати затвердили зміни до низки міських програм, зокрема до: Програми розвитку місцевого самоврядування в м. Синельниковому на 2018-2023 роки зі змінами; Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2019-2025 роки зі змінами; міської програми «Здоров’я населення м. Синельникового на 2020-2024 роки» зі змінами; комплексної програми захисту населення і територій м. Синельникового від надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки до 2024 року; Програми по земельній реформі на 2017 -2022 роки зі змінами; Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Синельникового на 2021-2025 роки зі змінами.

Надали згоду на прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Синельникове об’єкта: «Благоустрій території паркової зони в районі вул. Миру в м. Синельникове Дніпропетровської області-капітальний ремонт». А також на розроблення детального плану території для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд енергогенеруючих об'єктів по вул. Перемоги, 54 та на розроблення детального плану території для розміщення гаражів по вул. Садова.

Серед комунальних питань – депутати надали згоду та безоплатно прийняли до комунальної власності тергромади 16 квартир у житловому будинку на вул. Миру,12А, придбаних Державною іпотечною установою, що перебували у відомствах управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області та управління Головного управління МВС України в Дніпропетровській області.

Депутати ухвалили низку рішень із земельних питань. Серед них - безоплатно передали у власність громадянам ряд земельних ділянок на території Синельниківської міської ради.

Затвердили зміни до складу комісії із самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади міста (Уповноважений орган) та до Положення про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна на території Синельниківської міської ради.

Надали згоду на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, що знаходиться в постійному користуванні відділу освіти Синельниківської міської ради.

Затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування «ПРИВАТБАНКу», щодо відведення земельної ділянки в оренду товариству «УЮТНА-3».

Надали дозволи громадянам на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність/ оренду для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд (присадибних ділянок); на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для обслуговування гаражів.

За традицією, наприкінці засідання привітали іменинників.


adm. - 09.06.2021.