Logo

Telegram
Facebook

Із сесійної зали


16 червня 2015 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася п’ятдесят перша сесія Синельниківської міської ради VІ скликання. У засіданні взяли участь: депутати міської ради, керівники структурних підрозділів міської ради, представники підприємств та установ міста, ЗМІ.

Перед пленарним засіданням міський голова Дмитро Зражевський вручив державну нагороду України - орден «За мужність» ІІІ ступеню посмертно вдові загиблого синельниківця-військовослужбовця Осауленка Станіслава Осауленко Ользі та чотирирічному сину загиблого героя Артему. За словами військового комісару Синельниківського об`єднаного міського військового комісаріату Вадима Калініна, Станіслав (1991 р.н.) проявив мужність і героїзм під час виконання військового і службового обов’язку в зоні АТО в Донецькій області. 27 серпня 2014 року під час бою у населеному пункті Криничне своїми вмілими діями та вогнем БМП-2 подавив вогневі точки противника, що дало змогу відбити напад незаконних збройних формувань на блок-пості №9304. При цьому сам загинув.Пам’ять про мужнього героя, який у свій юний вік з честю виконав головний обов`язок чоловіка перед Батьківщиною та інших воїнів-земляків, які віддали життя за територіальну цілісність та суверенітет України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Під час сесійного засідання депутати обговорили 36 питань, прийняли 34 рішення, 2 направили на доопрацювання.

Серед прийнятих рішень – підвели підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2015 рік та затвердили звіт про виконання міського бюджету за 1 квартал 2015 року. Внесли зміни до бюджету міста та до Програми соціально-економічного розвитку міста на поточний рік. Вирішили виділити кошти для придбання канцтоварів управлінню праці та соціального захисту населення в зв’язку зі збільшенням отримувачів субсидій.

Частину коштів залишку бюджету розвитку направили на вирішення актуальних питань освітянської галузі. Зокрема за рахунок коштів міського бюджету у 2015 році буде проведено капітальний ремонт (заміна вікон) ЗНЗ № 4, №1, №3, № 6. У школі №1 до початку нового навчального року планується виконати капітальний ремонт покрівлі, а у дитсадку №8 - капітальний ремонт системи опалення.

Затвердили Порядок реєстрації та реагування на повідомлення про можливість виникнення конфлікту інтересів у міського голови, секретаря та депутатів міської ради, .

Також народні обранці прийняли 8 комунальних та 18 земельних питань. Серед яких затвердили детальні плани території для: будівництва полігону твердих побутових відходів в західній частині міста; під реконструкцію зони відпочинку в районі вулиці Робоча та під водоймою ставку Красне, з відновленням її гідрологічного режиму. Роботи щодо облаштування в місті зони відпочинку будуть проведені вже у поточному році завдяки підтримці заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника.

З метою оптимізації надання якісних медичних послуг населенню міста, депутати ухвалили рішення про прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Синельникового цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Синельникове -2» державного підприємства «Придніпровська залізниця», до якого входить майно та оформлені земельні ділянки.

Протягом останніх двох років в місті налагоджено роботу з обліку та використання безхазяйного майна. Робота в цьому напрямі сприяє поліпшенню екологічного стану міста: як правило на таких безхазяйних об'єктах утворені стихійні звалища. Під час засідання депутати прийняли рішення про прийняття до комунальної власності територіальної громади міста 1/3 частки житлового будинку - відумерлої спадщини по вул. Георгієвського.

Затвердили зміни до Правил благоустрою території міста, що є нормативно-правовим актом, який встановлює порядок благоустрою та утримання об’єктів благоустрою міста, визначає правові, економічні, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою міста, спрямовані на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження та охорону навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Заслухали детальні звіти керівників комунальних підприємств міста: "ЖЕК-1", "ЖЕК-2", "ВО ЖКГ" та "Водоканал". Вирішили вважати роботу комунальників задовільною. Як повідомив керівник міського "Водоканалу" Сергій Капаций, цього року будуть завершені роботи ІІІ черги по кільцюванню міських водопровідних мереж. На ці потреби з обласного бюджету вже виділено 1,5 млн.грн. Це дозволить забезпечити мешканців міста безперебійним водопостачанням. Роботи будуть розпочаті вже найближчим часом. Хід робіт особисто контролюватиме заступник губернатора Дніпропетровщини Святослав Олійник (наразі 40% звернень громадян - мешканців східної частини міста на "гарячу лінію" керівника області стосуються саме питання відсутності води у вечірній час).

У роботі сесії взяв участь заступник начальника Синельниківського міськвідділу ГУ МВС України в Дніпропетровській області Дмитро Вовк, який доповів про роботу правоохоронного органу у 2014 році місті та відповів на питання депутатів. Міський голова Дмитро Зражевський дав представнику міліції особисте доручення: вирішити питання щодо забезпечення тиші та порядку з 22.00 у п’ятницю та вихідні дні в кафе "Тет-а- Тет", розташованому поблизу будинку №37 на мікрорайоні по вулиці Миру, адже до міськвиконкому постійно надходять скарги від мешканців будинку про порушення власниками закладу чинних Правил благоустрою забезпечення чистоти, порядку та додержання тиші в громадських місцях. Виконання доручення контролюватимуть особисто активісти громади.

Жваво обговорили і питання щодо нарахування громадянам Синельниківською дільницею Павлоградського УЕГГ великих штрафів за невчасно оплачений спожитий у квітні газ. Міський голова зазначив, що протягом останнього часу до виконавчого комітету надійшла значна кількість звернень громадян. Роз'яснення з цього питання надав Анатолій Терещук та наголосив, що жодне звернення не залишилося без розгляду, у більшості випадків зроблені перерахунки, порекомендував мешканцям міста особисто звертатися до управління з письмовими заявами.

У зв’язку зі вступом в дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», міський голова Дмитро Зражевський повідомив про необхідність демонтажу пам’ятників особам, визначених даним законом, зазначив, що є пропозиція спільно з районом встановити в місті пам’ятник Тарасу Шевченку. Запропонував депутатам до наступної сесії надати свої пропозиції щодо місця розташування в Синельниковому пам’ятника Великому Кобзарю.

Секретар міської ради Тетяна Кучерук звернулася до депутатського корпусу з проханням відгукнутися на звернення керівництва області підтримати Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім..І.І.Мечникова шляхом надання особистих коштів. Кошти будуть використані на потреби військовослужбовців, поранених в зоні АТО.

Наприкінці засідання міський голова Дмитро Зражевський привітав депутатів-іменинників, а секретар міської ради Тетяна Кучерук вручила депутату Миколі Левенцю подяку та пам’ятний подарунок від викладачів та учнів школи культури і мистецтв, якій депутат допомагає вже не один рік.

p5192083.jpg
p5192088.jpg


adm. - 16.06.2015.