Logo

Telegram
Facebook

Інформує центр зайнятості


Шановні роботодавці!

Запрошуємо Вас скористатись програмами компенсацій роботодавцям за працевлаштування зареєстрованих безробітних.

На підставі Закону України від 21 вересня 2022 року № 2622-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці», запрацюють нові активні програми зайнятості, які передбачають надання компенсації роботодавцям за працевлаштування деяких категорій безробітних, а саме :

  • Компенсація єдиного внеску

В розмірі єдиного внеску (не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску) за працевлаштування не менше ніж на два роки осіб, які:

* мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць (набирає чинності з 29.01.2023 року);

або

* перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад шість місяців (набирає чинності з 29.04.2023 року).

2. Суб’єктам малого підприємництва в розмірі єдиного внеску за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця не менше ніж на два роки (набирає чинності з 29.01.2023 року).

Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців.

  • Компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці (набирає чинності з 29.01.2023 року).

Компенсування 50 відсотків фактичних витрат роботодавцю на оплату праці (але не більше розміру мінімальної заробітної плати) за працевлаштування осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць:

- особи з інвалідністю,

- учасників бойових дій,

- яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше п'яти років.

Загальна тривалість виплати компенсації становить 6 місяців.

  • Компенсація 50 % мінімальної заробітної плати (набирає чинності з 29.04.2023 року)

Компенсування 50 відсотків мінімальної заробітної плати за працевлаштування безробітних осіб з числа молоді.

Загальна тривалість виплати компенсації становить не більше шести місяців.

  • Компенсація 50% єдиного внеску (набирає чинності з 29.01.2023 року)

У разі працевлаштування працівників на нові робочі місця з заробітною платою в розмірі не менше ніж три мінімальні протягом наступних 12 календарних місяців роботодавцю компенсуються фактичні витрати у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного внеску.

Також залишається програма компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Компенсація тривалістю не більше шести календарних місяців надається за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Компенсація виплачується за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяць в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом. Крім того, роботодавець, який працевлаштовує за направленням центру зайнятості безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб строком не менш як на 12 місяців, може отримати компенсацію витрат на перепідготовку та підвищення кваліфікації. Розмір компенсації визначається Кабінетом Міністрів України в межах вартості навчання з перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Для отримання детальної інформації пропонуємо звертатись до Синельниківської міськрайонної філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості. Контактний телефон: (05663)42758.


adm. - 23.12.2022.