Logo

Telegram
Facebook

І знову спроба незаконного поховання на закритому кладовище по вулиці Робочій


20 квітня 2017 року працівниками міського комунального підприємства «Ритуальні послуги» зафіксовано випадок свіжовикопаної могили на закритому для поховань кладовищі по вулиці Робочій в південно-західній частині міста. Такі послуги без відповідних на те документів громадянам надають окремі приватні підприємці міста. За даним фактом направлено матеріали до Синельниківського відділу поліції для вжиття заходів згідно чинного законодавства.

Поховання на кладовищі заборонені з 1993 року. Поблизу останнього ряду могил проходить труба діаметром 300 мм міських водопровідних мереж, тут визначена охоронна зона. Та попри постійні попередження з боку комунальників, міської влади, факти захоронення на забороненій території все ж таки трапляються, що, в разі пошкодження труби, може призвести до надзвичайної ситуації в місті.

Виконавчий комітет міської ради звертається до мешканців міста з проханням суворо дотримуватися чинних нормативно-правових актів. Що ж до діяльності приватних підприємців, які планують надавати ритуальні послуги, то їм необхідно укласти угоду з міським комунальним підприємством «Ритуальні послуги», затвердити розцінки на послуги, після цього проводити захоронення лише на території кладовища у східній частині міста, оскільки інші закриті.

На останній сесії міської ради 14 квітня поточного року затверджено проект «Реконструкція мереж водопроводу за межу санітарної зони», який буде надано до Дніпропетровської обласної ради для участі в обласному конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування у 2017 році. У разі перемоги, на умовах співфінансування з міського та обласного бюджетів (п’ятдесят на п’ятдесят відсотків), будуть проведені роботи по переносу водопроводу у безпечну для міста зону. Загальна вартість проекту становить 1 млн.142 тис.грн.


adm. - 20.04.2017.