Logo

Telegram
Facebook

І знов палає "Петриківський дивоцвіт"


17 вересня 2016 року в смт.Петриківка Дніпропетровської області відбувся обласний етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт». Місто Синельникове було представлене широкою експозицією виробів молодих майстринь, столом достатку та виставкою виробів підприємств міста.

Так експозицію «Містечка майстрів» підготували: Вікторія Ющик, яка представила текстильні іграшки, вироби зі шкіри, паперової лози. Глядачі, серед яких було чимало дітей, мали змогу ознайомитися з технікою плетіння під час майстер-класів від майстрині.

Яскравими та неповторними були текстильні ляльки від Ольги Гуменнік, цікавими та оригінальними - вироби зі стрічок (стиль канзаши) від Марії Работяєвої, вишивки бісером - від Яни Волобой.

Зачарували глядачів роботи Тетяни Соловйової – керівника гуртка «Петриківський розпис» центру дитячої творчості відділу освіти, вишиті рушники Дар`ї Шолохової.

Хутрові вироби Оксани Миршниченко не залишали перехожих також байдужими. Кожен бажаючий мав змогу приміряти одяг, що припав до вподоби, придбати його або оформити замовлення.

Стіл достатку, який підготували майстри та учні Синельниківського професійного ліцею, привертав увагу глядачів різноманіттям приготованих м`ясних страв та кондитерських виробів. Інна та Діана Ставманенко, Богдан Лобода почули на свою адресу чимало гарних слів від усіх, хто скуштував вміло приготовані страви.

З продуктами бджільництва власного виробництва глядачів детально знайомила Любов Алексеєва.

До уваги відвідувачів була представлена також продукція ТОВ «Снек-Експорт» (генеральний директор Сергій Білий) та ТОВ «Атлантіс» ( генеральний директор Тетяна Воротникова).

Учасниці вокального колективу «Натхнення» під керівництвом Жанни Пасічник – Катерина Поддєніжна, Юлія Ющик, Діана Гаврилова, Юля Курова, Анастасія Маньковська та Емілія Гуменнік – вокалістка дніпровської студії естрадно-джазового вокалу «Hiqhliqhts» - гідно представили місто Синельникове на головній сцені Петриківки, взявши участь у святковому концерті.

Синельниківські майстрині та юні артисти постійно відчували підтримку секретаря міської ради Олени Заіки та заступника міського голови Тетяни Кучерук.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов подякував синельниківській делегації за участь у заході та вручив відзнаку на ім`я міського голови Дмитра Зражевського начальнику відділу культури та туризму міської ради Надії Красюк. У свою чергу, від синельниківської громади очільнику області Надія Красюк передала символічний подарунок.

Виконавчий комітет міської ради висловлює щирі слова вдячності всім учасникам етнофестивалю, які гідно представили місто Синельникове серед інших населених пунктів області; всім небайдужим керівникам підприємств міста, які надали посильну допомогу в організації поїздки.

У цей день на фестивалі побували 45 дітей міста – представники шести загальноосвітніх навчальних закладів та навчально-виховного комплексу. Поїздка стала можливою завдяки депутату обласної ради Святославу Олійнику, який потурбувався про дітей та організував для них комфортабельний автобус. Додому діти Синельникового повернулися з гарним настроєм, яскравою палітрою вражень та бажанням творити добро та красу для оточуючих.

dsc-0004.jpg
dsc-0084.jpg
dsc-0088.jpg
dsc-0010.jpg
dsc-0012.jpg
dsc-0031.jpg
dsc-0201.jpg
dsc-0209.jpg
dsc-0025.jpg


adm. - 19.09.2016.