Logo

Telegram
Facebook

Хтось будує, а хтось руйнує...


Саме такими словами можна описати ситуацію, що склалася наразі в м.Синельниковому.

Лише протягом останнього тижня в місті було зафіксовано три негативних факти ставлення громадян до спільного майна синельниківської громади.

Так в ніч з 29 на 30 квітня 2018 року по вулиці Ватутіна, де ведуться роботи по капітальному ремонту дороги та облаштуванню тротуару, невідомі особи викопали та вкрали 19 свіжовстановлених бордюрів, а кількома днями раніше - ще 6. Таким чином були порушені строки здачі об'єкта в експлуатацію, тепер роботи необхідно виконати повторно, та і підрядники зазнали збитки.

Другий випадок зафіксовано по вулиці Воїнів-афганців в районі навчально-виховного комплексу. Минулого року, для зручності пішоходів, і в першу чергу дітей, які поспішають до навчального закладу, тут було облаштовано тротуар. У будь-яку погоду діти з найбільш віддаленого району міста - П'ятихаток могли вчасно та комфортно дістатися до садка та школи. Та і тут не обійшлося без "добрих" людей: сьогодні тут вже не вистачає бордюр та до 4 кв.м. тротуарної плитки, частину вкрали, іншу - зняли та розтрощили.

Неприємну картину 02 травня 2018 року спостерігали пішоходи та автомобілісти, які цього ранку поспішали по своїх справах по вулиці Садовій. Тут встановлено 5 контейнерів для збору твердих побутових відходів дніпровського підприємства "Дніпрокомунтранс". Та цього дня всі баки були перевернуті, а сміття лежало поряд. Кількома днями раніше 4 контейнери в різних частинах міста постраждали від вогню.

Про ці випадки журналістам місцевих ЗМІ повідомив керівник міста Дмитро Зражевський. А побувавши на місцях злочинів, представники преси самі пересвідчилися в цьому.

"Звичайно, про ці факти проінформовані правоохоронні органи, поліціянти проведуть слідчі дії. Та турбує інше: ставлення громадян до спільного майна не як до власного, а як до чужого, - говорить міський голова Дмитро Зражевський. - Щороку міська та обласна влада покращує в місті умови для проживання самих городян, розвиває інфраструктуру. Та, на превеликий жаль, це цінують не всі. Вандали намагаються поліпшити свій матеріальний стан за рахунок громади. А комунальники, підрядники, замість того, щоб витрачали кошти на подальше покращення міста, змушені відновлювати вкрадене!"

3.jpg
6.jpg
11.jpg
4.jpg
5.jpg


adm. - 03.05.2018.