Logo

Telegram
Facebook

Готуємося до можливих відключень електроенергії на тривалий час!


Через масовані ракетні атаки на енергетичні об’єкти, можливі відключення електроенергії на затяжний час. Їх тривалість залежатиме від ступеня та характеру пошкодження критичної інфраструктури.

В "Укренерго" навіть заговорили про можливий блекаут. Це - аварія, внаслідок якої стається масове відключення всіх споживачів від електроенергії. Відповідно, населення може залишитися як без світла, так і води, зв’язку. Ми маємо бути готовими до цих випробувань.

Отже, не відкладаючи на «потім», необхідно :
🔸 зробити вдома на 3-10 днів запас: питної та технічної води, продуктів харчування швидкого приготування, медикаментів. Людям з хронічними захворюваннями особливо важливо подбати про запас своїх особистих лікарських засобів і пристосувань.

🔸Придбаваємо сірники, свічки, ліхтарі, адаптер для зарядки телефона в авто, сухий спирт, який можна буде використовувати для розпалювання багать, приготування їжі.
Тримаємо зарядженими телефони, павербанки, акумулятори та інші батареї.

🔸Утеплюємо помешкання. Ущільнюємо вікна та двері!

🔸Розглядаємо можливість використання альтернативних видів палива, додаткових джерел тепла! Визначаємо одну кімнату для обігріву у разі виникнення надзвичайної ситуації.

🔸Запасаємося теплими речами (бажано з натуральних тканин), термобілизною, пуховими ковдрами!

🔸Домовляємося з родичами, сусідами про спільні дії на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Об’єднуємося, щоб зігрітися!

❗️Не панікуємо, а готуємося до будь-якої ситуації. Цього вимагає наш час!

Усе витримаємо!
У нас вистачить сил і терпіння!


adm. - 21.11.2022.