Logo

Telegram
Facebook

Енергоефективні рішення для об'єднань співвласників будинків від Європейського Союзу та ПРООН


Про можливості впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках говорили під час семінару з представниками об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів, що пройшов у міській раді.

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН (ПРООН) "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (HOUSES) синельниківцям презентували гості - Наталія Арінічева, регіональний консультант Проекту Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) та Олена Харченко, регіональний координатор ПРООН.

Проект розрахований на два роки. Європейський Союз та Програма розвитку ООН запускають проект HOUSES, щоб стимулювати та підтримати створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у всіх 24 областях України.

Для цього фахівці проведуть інформаційну кампанію, серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів уже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків, впровадженню енергоефективних рішень.

Консультативна і методична допомога дасть можливість об'єднанням співвласників будинків також якісно готувати проекти для отримання грантів з Фонду енергоефективності на енергоощадні заходи. Це дозволить ОСББ і ЖБК суттєво скоротити витрати на енергоносії, необхідні для функціонування споруд, і витрати мешканців.

Очікується, що з середини 2019 року учасники зможуть самостійно залучати кошти на енергозберігаючі проекти.

Проект запрошує до співпраці: представників ініціативних груп, мотивованих для створення ОСББ, представників житлово-будівельних кооперативів, що мають намір реорганізуватися в ОСББ та представників діючих ОСББ, які потребують підготовки та навчання.

Подати заявку на участь у проекті HOUSES можна за посиланням: http://houses.in.ua. Контактна особа в Дніпропетровській області - Олена Харченко, тел.0667120309, е-mail:olena.kharchenko@undp.org.


adm. - 27.02.2019.