Logo

Telegram
Facebook

Дотримуйтеся правил з електробезпеки


В умовах війни фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі просять мешканців Дніпропетровщини бути особливо обережними і розповіли про 10 правил з електробезпеки:

🔻 Біля ліній електропередач та трансформаторних підстанцій категорично забороняється розводити багаття, спалювати сухостій, залишати легкозаймисті матеріали та складати сміття.
🔻 Не наближуйтесь до розподільних щитків, трансформаторів та інших об'єктів енергопостачання та не намагайтеся втручатися в їхню роботу.
🔻 У разі виявлення обірваного дроту, тримайтеся на відстані 8-12 метрів та повідомте про це в компанію.
🔻 Якщо вже потрапили у небезпечну зону поряд з обірваним проводом, виходьте з неї не поспішаючи, тримаючи ноги близько одна до одної. Пересуватися треба не відриваючи ноги від землі, на довжину половини стопи за один раз.
🔻Будьте обачними за кермом вантажних автомобілів, кранів та автопідйомників, які можуть наблизитися до дротів повітряної лінії. Якщо транспорт потрапляє під дію електричного струму, виходити з нього треба обережно: не тримайтесь за кузов й металеві частини та намагайтесь відразу встати на землю двома ногами. Далі негайно покиньте небезпечну зону.
🔻Не закидайте дроти та інші предмети на повітряні лінії, дахи трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів, не запускайте повітряних зміїв поблизу ліній електропередач.
🔻Утримайтеся від висадки дерев біля повітряних ліній та під ними.
🔻Не підіймайтеся на дахи будинків та будівель, де поруч проходять електричні дроти.
🔻У разі відключення світла не намагайтеся здійснити ремонт самостійно. Якщо світло пропало у квартирі або будинку – зверніться до електрика, що обслуговує ваш будинок. Якщо світло пропало на всій вулиці – повідомте ДТЕК Дніпровські електромережі будь-яким зручним для вас способом (чат-бот, сайт, телефон, соцмережі).
🔻Про випадки загорання поблизу ліній електропередач або підстанцій, обірвані дроти, зламані чи відкриті двері трансформаторних підстанцій, в разі, якщо помітили спроби проникнути в приміщення з електричним обладнанням сторонніх осіб, − негайно повідомте про це компанію. Скористайтеся сайтом, чат-ботами у Viber та Telegram, зателефонуйте до контакт-центру +38 (056/066/067/063) 790-99-00, 0-800-301-497 або напишіть нам у Facebook.

Використовуйте лише офіційні канали інформації та зберігайте спокій. Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним.


adm. - 05.04.2023.