Logo

Telegram
Facebook

Доступні ліки в Синельниковому


1 квітня 2017 року в Україні стартувала Урядова програма «Доступні ліки», в рамках якої пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Про те, яку підготовчу роботу проведено в місті, журналістам місцевих газет розповіла заступник міського голови Тетяна Кучерук. "Дана програма запускається з 1 квітня поточного року. Аптечним закладам, які виявлять бажання стати учасниками програми, з державного бюджету буде компенсуватися вартість ліків, - зазначила представник міської влади. - На сьогоднішній день з керівниками аптек міста проведені зустрічі та бесіди, за результатами яких 8 із 10 вже дали попередню згоду на участь у програмі. Наразі очікуємо на кошти, що мають надійти до міста з державного бюджету і остаточний затверджений реєстр ліків. Потім аптеки на добровільних умовах підпишуть договір з міським центром первинної медико-санітарної допомоги та на підставі фінансового звіту та документального підтвердження продажу лікарських засобів отримуватимуть компенсайційні кошти".

Отримати ліки за цією програмою зможуть громадяни, які перебувають на диспансерному обліку із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. У разі потреби, мешканці міста повинні звернутися до сімейного лікаря та одержати правильно виписаний рецепт. Потім завітати до аптеки з позначкою «Доступні ліки».

У найкоротший термін список таких аптечних закладів буде визначено остаточно. Про дислокацію аптек - учасниць Урядової програми "Доступні ліки" синельниківці будуть проінформовані додатково.


adm. - 04.04.2017.