Logo

Telegram
Facebook

До Всесвітнього дня ментального здоровʼя


З нагоди Всесвітнього дня ментального здоровʼя  представники соціальних служб міста провели інтерактивний вуличний івент «Подорож до ментального здоровʼя».

Учасники заходу прослухали виступ Першої леді Олени Зеленської щодо Всеукраїнської програми "Ти як?", яка створена для того, щоб кожен знайшов психологічну допомогу саме тоді, коли вона потрібна. Розповідали перехожим про важливість дотримання ментального здоровʼя, необхідність не замикатися в собі, а ділитися своїми проблемами з близькими, друзями, людьми, яким довіряєш.

Роздавали буклети про реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти Як?», а також розповсюджували QR- коди для тематичного анкетування.

Про ментальне здоров’я говорили і в навчальних закладах міста. В реаліях сьогодення надзвичайно важливо володіти навичками підтримки власного психічного здоров’я та емоційної рівноваги, особливо для дітей та підлітків, психіка яких лише формується.

Ліцей №2 відвідали спеціалісти Синельниківського міського центру соціальних служб. Провели бесіди щодо ментальності здоров’я з учнями  4, 5,6 класів. Окрему увагу приділили  профілактиці булінгу.

Спілкування з фахівцями  є дуже корисними для дітей. Отримані знання допомагають дітям подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати себе як під час навчання, так і в повсякденному житті.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 10.10.2023.