Logo

Telegram
Facebook

До уваги учасників АТО, ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (помер…


Законом України від 29 липня 2022 р. №2788-ІХ «Про внесення змін до пункту 5 статті 8 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя встановлено, що особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб та члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни і члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України мають право на соціальну та професійну адаптацію, організація якої провадиться Міністерством у справах ветеранів України.

Урядом ухвалено рішення щодо внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179 і від 21 червня 2017 р. № 432, яким передбачено уніфікований механізм організації забезпечення соціальною та професійною адаптацією осіб, які звільняються або звільнених з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності. Впровадження різних рівнів перепідготовки, підвищення кваліфікації та можливості розроблення і реалізації короткострокових освітніх програм та професіями, затребуваними на ринку праці під час відновлення країни, в тому числі під час зміни військової служби на цивільне життя.

Для отримання додаткової інформації запрошуємо до управління праці та соціального захисту населення міської ради, контактний телефон: 0634665759.


adm. - 25.11.2022.