Logo

Telegram
Facebook

До уваги одержувачів компенсаційної виплати на догляд за престарілими особами та особами з інвалідністю І групи


Урядом України схвалено 6 жовтня 2021 року постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі», відповідно до якої: установлено перехідний період до 31 грудня 2022 р. для осіб, які отримують щомісячні компенсаційні виплати на на догляд за престарілими особами (особи, які досягли 80-ти річного віку) та особами з інвалідністю І групи, призначені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 1996 р. № 832 “Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян”. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради.

Починаючи з 2023 року, таким особам на вибір буде призначатись компенсаційна виплата фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, або компенсаційна виплата фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі. В першому випадку: розмір виплат залежить від середньомісячного доходу сім’ї надавача послуги, в другому – особам, які пройдуть спеціальне навчання.

За інформацією департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА, навчання фізичних осіб, які надаватимуть соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності, планується проводитись Дніпропетровським обласним центром соціальних служб, який розташований за адресою: проспект Олександра Поля, 83/2, м.Дніпро, 49054, тел. для довідок: 0563704818.


adm. - 19.11.2021.