Logo

Telegram
Facebook

До Дня народження країни


У міськвиконкомі відбулося засідання оргкомітету щодо підготовки та проведення в місті заходів до Дня Державного Прапора та Дня незалежності України.

Секретар міської ради, голова оргкомітету Тетяна Кучерук, наголосила, що на виконання Указу Президента України від 24 червня 2015 року №360 «Про відзначення 24-ї річниці незалежності України», прийнято відповідне розпорядження міського голови, яким затверджено склад оргкомітету, план урочистих та інших заходів по місту. «Ми повинні провести одне з головних державних свят на належному рівні, задля єднання українського народу у справі зміцнення і розвитку своєї держави, захисту її суверенітету й територіальної цілісності, утвердження патріотизму, гідного вшанування борців за незалежність України усіх поколінь» , - наголосила Тетяна Кучерук.

У ході засідання члени оргкомітету скоординували дії відповідальних за святкування, уточнили готовність проведення низки міських заходів.

Так основні заходи відбудуться в місті 23 серпня. У цей день представники міської влади, громадськості відвідають місця поховань військовослужбовців-синельниківців, які загинули під час виконання бойових завдань в зоні проведення АТО, та вшанують пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до могил.

о 12.00 годині мешканці міста долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у боротьбі за незалежність України шляхом зупинення руху транспортних засобів, увімкнення сирен оповіщення.

У діючих храмах міста пройдуть молебні «В ім’я процвітання України, підвищення благополуччя та добробуту Українського народу».

З 16.30 урочисті та культурно-розважальні заходи відбудуться у центральному парку культури та відпочинку. Для дітей будуть проведені соціально-вуличні ігротеки профілактичного характеру, за участю аніматорів - конкурсно-розважальні програми, майстер класи. Творчі дитячі колективи міста продемонструють землякам свої таланти під час концерту на літній естраді «Ракушка». Молоді люди Синельникового візьмуть участь у флешмобі «Молодь Синельникового за Єдину Україну».

Урочиста частина свята розпочнеться о 18.45. Активісти міста отримають відзнаки міського голови, керівництва Дніпропетровської області. Паспорти та подарунки будуть вручені молоді, яка вперше отримує паспорт.

З 19.15 до 22.00 триватиме тематична концертна програма за участю кращих творчих колективів міста. Завершаться святкові заходи вогняним феєричним шоу та дискотекою для молоді.

Низка виховних заходів протягом тижня відбудеться у міській дитячій бібліотеці.

Голова організаційного комітету Тетяна Кучерук наголосила на встановленні максимально можливої кількості державних прапорів України на будівлях установ, організацій та підприємств міста – символів незалежної України.


adm. - 19.08.2015.