Logo

Telegram
Facebook

До Дня Гідності та Свободи


Міська дитяча бібліотека інформує

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те.
Ліна Костенко

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму, українці об’єдналися і відстоюють своє право на вибір достойного життя та майбутнього.
Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.
Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 –лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.

На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації.
Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває за неї боротьба. Наше суспільство здобуло право на зміни. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити зараз в умовах російської збройної агресії проти України.

Цій знаковій події присвячена книжково – ілюстративна виставка «Майдан на сторінках книг», а також історичний екскурс «Хто забуває минуле – не вартий майбутнього». Ці заходи – нагадування всім нам про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою.

316347116-525530902778511-6748432597438818329-n.jpg


adm. - 21.11.2022.