Logo

Telegram
Facebook

Дитячий садок-онлайн – на користь дітям та в поміч батькам


Сьогодення внесло зміни в роботу дошкільних навчальних закладів м.Синельникове.

Через введення воєнного стану в Україні, з метою збереження життя дітей, роботу садочків на даний час призупинено.

Під час повітряної тривоги сім’ї вимушені переходити у сховища, інші – знаходяться в дорозі чи намагаються адаптуватися до нового місця.

Для забезпечення якості дошкільної освіти в умовах війни, спеціалістами Центру професійного розвитку педагогічних працівників Синельниківської міської ради, за підтримки педагогів, які працюють в садках, було створено дитячий садок – онлайн: https://dohkilla10.klasna.com/uk/site/index.html.

Дитячий садок- онлайн допоможе легко та якісно підготуватися до проведення дня з дитиною. Кожен день буде унікальним та дозволить розвиватися: інтелектуально, емоційно, сенсорно, креативно.

Дитячий садок- онлайн розроблений та функціонує на даний момент, як джерело пізнавальної, наочної, практичної та просвітницької інформації для батьків та складається з розділів:

  • «Компетентні батьки - щаслива дитина» - знайомить батьків вихованців з педагогічними працями видатних вітчизняних та зарубіжних педагогів та розробленими ними технологіями;
  • «Активності протягом дня» - дозволяє у період самоізоляції, у разі небезпечної епідеміологічної ситуації, привести у відповідність перебування дитини вдома із розпорядком перебування у групі закладу дошкільної освіти;
  • «Корисне харчування» - представлений теоретичний та практичний матеріал, який допоможе батькам побудувати міцний фундамент правильних харчових звичок, яких дитина дотримуватиметься все життя;
  • «YouTube-канал для дошкільнят» - представляє відео з розвиваючими мультфільмами, цікавими вправами, іграми, розповідями, які допоможуть дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку.
  • «Дошкільна освіта м.Синельникового для дітей та батьків» допомагає сучасним батькам орієнтуватися в педагогічному середовищі закладів дошкільної освіти м. Синельникового та активно використовувати його.

Вісім інформаційних вкладок розкривають зміст для організації різних активностей протягом дня та індивідуальні особливості окремих дошкільних груп:

1. «Гномики вдома» - інформація щодо організації ефективних практик, що розвивають, для найменших - 2+;

2. «Маленька країна» - матеріали для організації пізнавальної діяльності в ігровій формі для вихованців - 3+;

3. «Майбутнім першачкам» - алгоритм дій та акцентів у взаємодії з дітьми старшого дошкільного віку, які максимально враховують наступність із першим класом Нової української школи;

4. «Будь здоровим!» - сторінка інструктора з фізичної культури. Представлений теоретичний та практичний матеріал, який допоможе батькам навчити дітей свідомо дбати про здоров’я. Адже звичайна гігієна, правильне харчування, постійний рух, які ми часто ігноруємо, не просто зміцнюють імунітет, а, як виявилося, можуть убезпечити від невідомих до цього часу вірусів;

5. «Веселі нотки» - сторінка музичного керівника;

6. «Логопед у Вас вдома» - сторінка вчителя-логопеда;

7. «Ми разом» – сторінка педагога-психолога та вчителя-дефектолога;

8. «Ладусі» - сторінка, яка забезпечує зворотний зв'язок, що транслює результати використання освітніх практик батьками дошкільнят, розміщуються відгуки та пропозиції батьків.


adm. - 15.04.2022.