Logo

Telegram
Facebook

Депутати прийняли головний фінансовий документ Синельникового на 2022 рік


На черговій сесії міської ради, що відбулася 15 грудня, депутати прийняли головний фінансовий документ Синельникового – бюджет міської територіальної громади на 2022 рік, ухвалили низку рішень з комунальних та земельних питань.

Кошторис міста на 2022 рік сформовано відповідно до чинного законодавства, прогнозних показників соціального та економічного розвитку міста.

Бюджет Синельникового є збалансованим. Загальний обсяг доходів та видатків становить 238,5 млн. грн. У порівнянні з бюджетом цього року, бюджет громади на 2022 рік більший на 4% .

Видатки бюджету будуть спрямовані на соціально – захищені статті, збереження мережі закладів та чисельності працівників бюджетної сфери. Це – 88,4%, що становить 210,9 млн.грн. Ці кошти витратять на утримання установ освіти, культури, фізичної культури, соціального захисту населення, виконавчих органів міської ради.

Також з бюджету міської територіальної громади виділено кошти в сумі 9,1 млн.грн. (3,8%) на підтримку двох комунальних підприємств охорони здоров'я – міської лікарні та центру первинної медико-санітарної допомоги.

На соціальний захист населення спрямують 1,9 % , або 4,5 млн.грн.; на житлово – комунальне господарство – 3,2 % , або 7,7 млн.грн; на утримання та розвиток доріг - 1,7 % , або 4 млн.грн; на забезпечення громадського порядку – 0,5 % , або 1, 1 млн. грн; на інші видатки – 0,5%, або 1,1 млн.грн..

Як зазначив міський голова Дмитро Зражевський, надзвичайно важливим залишається питання водопостачання міста. Борг міста за минулі роки перед постачальником води – державним підприємством «Дніпро –Західний Донбас» становить 21 млн.грн.. Вода в Синельникове буде надходити безперебійно лише за умови регулярної сплати поточних платежів населенням, суб'єктами господарювання та зменшення суми боргу.

Синельниківський міський водоканал, який обслуговує водопровідні мережі міста, вже 1,5 роки знаходиться на балансі Дніпропетровської облради. У 2021 році з бюджету області вже виділено 12 млн.грн. для погашення заборгованості водоканалу перед ДЗД, 4 мільйони гривень спрямовано міських коштів.

Сьогодні на різних рівнях обговорюється питання подальшої долі державного підприємства «Дніпро-Західний Донбас», його співпраці з Синельниківським водоканалом. У залежності від того, як його вирішать, як сплачуватимуть споживачі за використану воду, можливо, доведеться переглядати бюджет синельниківської громади, знову виділяти кошти на погашення боргу.

Депутати також ухвалили рішення, відповідно до якого від Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передали Синельниківській центральній міській лікарні автотранспортний засіб – мікроавтобус ГАЗ 32213. Ліцеї №1,2,3,4,5,6 отримали 61 ноутбук для педагогічних працівників. Їх придбали за рахунок коштів обласного бюджету та співфінансування з міського бюджету.

До комунальної власності територіальної громади м. Синельникове прийняли об’єкт завершеного будівництва - благоустроєну паркову зону в районі вул. Миру. Сьогодні цей парк – улюблене місце відпочинку дітей та дорослих, з різними дитячими та спортивними майданчиками, алеями, лавами.

Обслуговуватиме його комунальне підприємство «Благоустрій», якому погодили штатний розпис на наступний рік.

Серед земельних питань - депутати безоплатно передали у власність земельні ділянки громадянам на території Синельниківської міської ради.

Надали земельні ділянки в оренду суб’єктам господарювання, дозволи - на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для індивідуального садівництва громадянам, дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність чи в оренду громадянам для обслуговування гаражів та інші.

Також депутати затвердили план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів у 2022 році, перспективний план роботи Синельниківської міської ради VIIІ скликання на 2022 рік та строки проведення звітів депутатів перед виборцями.

Наприкінці засідання привітали депутатів-іменинників, які відзначили дні народження у міжсесійний період.


adm. - 16.12.2021.