Logo

Telegram
Facebook

Депутати не підтримали петицію


19 вересня 2017 під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася позачергова 24 сесія міської ради VІІ cкликання.

На порядку денному пленарного засідання було одне питання «Про розгляд електронної петиції «Директорів шкіл мають не призначати, а обирати».

Як повідомила секретар міської ради Олена Заіка, на офіційному сайті Єдиної системи місцевих петицій «Ініціюй! Підтримуй! Впливай!» була зареєстрована електронна петиція депутата міської ради Сиромятникова Дмитра Юрійовича, яка набрала необхідну для розгляду кількість голосів – 100. У петиції йдеться про проведення конкурсу на керівників загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Згідно з чинним законодавством, підставою для проведення конкурсного відбору є: утворення нового навчального закладу; наявність вакантної посади керівника навчального закладу; прийняття рішення щодо припинення (розірвання) трудового договору (контракту) з керівником навчального закладу.

На сьогоднішній день, відповідно до чинного законодавства, нормативні акти вже прийняті міською радою. Це: рішення Синельниківської міської ради від 30.09.2016 №179-14/VII «Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників навчальних закладів системи загальної середньої освіти міста Синельникового, що належать до комунальної форми власності» та від 14.04.2017 №308-19/VІІ «Про затвердження у новій редакції Статутів загальноосвітніх навчальних закладів м. Синельникового».

Усі керівники навчальних закладів міста працюють за довгостроковими угодами. Звільнитися з посади вони можуть за власним бажанням або за невиконання посадових обов’язків. На сьогоднішній день вакантною є посада директора школи №3. Відділом освіти оголошено конкурс. Процедура обрання керівника відбудеться відповідно до затвердженого Порядку.

Враховуючи такий стан справ, депутати майже одноголосно не підтримали дану петицію.

Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти міської ради Ірина Афанасьєва надала роз’яснення щодо ситуації навколо ДНЗ №9.

Зокрема, Ірина Миколаївна повідомила, що комісією, яка перевіряла підготовку начальних закладів міста до нового навчального року, підписано акт про неготовність даного дитсадка до роботи. Причина - аварійний стан окремих приміщень. У зв’язку з цим заняття дітей у садку тимчасово припинені. Вони переведені до інших дошкільних навчальних закладів: 35 – до ДНЗ №11, 2 – до ДНЗ №12, по 1 дитині - до навчально-виховного комплексу та ДНЗ №10. Всі діти відвідують дані садки, скарг від батьків не надходило. Завершуються роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації для виконання ремонтних робіт.


adm. - 19.09.2017.