Logo

Telegram
Facebook

Чорнобильські дзвони лунають над нами і сьогодні


У рамках заходів до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, біля пам’ятного знаку землякам-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС зібралися мешканці міста та району, щоб вшанувати тих, хто тридцять років потому піднявся на боротьбу з вогняною стихією, що вибухнула внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

За участю першого заступника міського голови Володимира Яковіна, заступника міського голови Тетяни Кучерук, голови Синельниківської районної державної адміністрації Олександра Шабанова, заступника голови Синельниківської районної ради Костянтина Кравченка, посадових осіб місцевого самоврядування міста та Синельниківського району, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та членів їх сімей, громадськості міста тут відбувся мітинг.

Про події тридцятирічної давнини присутнім нагадала Тетяна Кучерук, зазначивши, що на боротьбу з невидимим ворогом – атомом піднялися близько 90 тисяч громадян найрізноманітніших спеціальностей, які, ризикуючи своїм здоров’ям, зробили все, щоб ліквідувати наслідки найстрашнішої техногенної аварії, зберегти життя мільйонів людей не тільки в нашій країні, а й на всій планеті.«Сьогодні ми є свідками того, як розвивається наш світ, проте ми повинні пам’ятати, що цей розвиток несе загрози для навколишнього світу, - зазначила заступник Синельниківського міського голови. - Ми повинні бути пильними і робити все, щоб подібні катастрофи не повторювалися. Сьогодні, 30 років потому ми стали свідками того, як при підтримці європейських держав було побудоване нове сучасне укриття для четвертого енергоблоку».

Від імені мешканців Синельниківщини Тетяна Кучерук подякувала землякам - ліквідаторам аварії на ЧАЕС за особистий внесок у боротьбу з ядерним вогнем. «Чорнобильські дзвони звучать над нами - і цього відлуння вистачить ще не на одне покоління. Закликаю мешканців міста та району не забувати у повсякденному житті про цих мужніх громадян, дітей, які постраждали внаслідок катастрофи, надавати їм посильну допомогу», - наголосила Тетяна Кучерук.

У хвилині мовчання присутні схилили голови перед усіма, хто пішов з життя, ступивши тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака.

Для довідки:

Сьогодні в місті проживає 164 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед яких: 107 - ліквідаторів; 17 дітей і 12 вдів.

На жаль, 23 синельніківця стали інвалідами, 67 - не дожили до наших днів.

img-20161214-105951.jpg
img-20161214-110055.jpg
img-20161214-110101.jpg
img-20161214-110650.jpg
img-20161214-110915.jpg


adm. - 14.12.2016.