Logo

Telegram
Facebook

Без минулого немає майбутнього


"Без збереження історичної та культурної пам’яті народу не може бути сучасної культури, виховання по-справжньому інтелігентної особистості, національно свідомого громадянина — патріота своєї землі. Людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру, адже без минулого немає майбутнього", - глибоко впевнена керівник театрального колективу "Експромт" центру дитячої творчості Наталія Панасевич. А тому протягом останнього часу, разом зі своїми вихованцями, активно працює над реалізацією широкомасштабного проекту "Відродження ярмаркування у сьогоденні".

06 травня 2017 року у глядацькій залі центру дитячої творчості майже не було вільних місць. Сюди завітали представники міської влади на чолі з міським головою Дмитром Зражевським, близькі та рідні дітей - учасників старшої групи театрального колективу "Експромт" та молодшої - "Веселий вулик", шанувальники народної творчості, щоб разом доторкнутися до культурної спадщини нашого народу.

Тут, у рамках вищеназваного проекту, до уваги глядачів був представлений музичний театралізований спектакль "Ярмарок гуде...", в основі якого поєдналися твір майстра української гумористичної прози О.Вишні «Ярмарок» та «Русалка» Т.Шевченка. Автор сценарію та режисер - Наталія Володимирівна Панасевич.

«Життя – це тонка грань між сміхом і сльозами», - коментує режисер ідею спектаклю.- Завдяки такому синтезу все театральне дійство було наповнене внутрішньою енергією, яка захопила глядача й тримала до фіналу, а сам спектакль є зразком вдалого поєднання його форми і змісту".

Герої - актори театрального колективу "Експромт" та молодшої групи "Веселий вулик" м.Синельникове, їх творчі батьки.

Спектакль, що тривав майже дві години, пройшов на одному диханні. Глядачі разом з акторами поринули в колоритну атмосферу українського ярмарку, доповнену народними жартами, гуртовим співом молоді, іграми, забавами, музикою, циганськими гаданнями.

Кількість учасників спектаклю, майстерна гра юних акторів та їх батьків, етнографічний колорит мови, яскравість костюмів, реквізит для кожної сцени, зроблений із завзяттям руками рідних артистів, - усе вражало глядачів.

"Усе надихало, ми, глядачі, ще раз відчули гордість за свою країну, і посміялися над своїми вадами, і потужили за зламані долі - подивилися на себе з боку", - лунало у відгуках. - Наталія Володимирівна дуже гарно підібрала ролі для акторів, які вони виконали якісно. Дякуємо всім, всім за такий великий і коштовний подарунок. З прем'єрою! Подальших успіхів та натхнення!"

«Пізнай свій народ і ти пізнаєш себе», - говорить народна мудрість. Діти - продовжувачі не тільки батьківського роду, а й соціального ладу. І від того, які духовні та моральні цінності закладуть у їхні душі сім’я та суспільство, залежатиме майбутнє всього народу. Спільна творча робота дорослих та дітей - театралізований спектакль "Ярмарок гуде..." - стала вагомим внеском у важливій справі - вихованні підростаючого покоління синельниківців - духовного, інтелектуального, культурного, національно свідомого.

dsc-0294.jpg
dsc-0320.jpg
dsc-0328.jpg
dsc-0333.jpg
dsc-0372.jpg
dsc-0384.jpg
dsc-0398.jpg
dsc-0445.jpg
dsc-0448.jpg
dsc-0456.jpg
dsc-0465.jpg
dsc-0487.jpg
dsc-0491.jpg
dsc-0510.jpg
dsc-0550.jpg
dsc-0566.jpg
dsc-0585.jpg
dsc-0597.jpg
dsc-0603.jpg
dsc-0657.jpg
dsc-0661.jpg
dsc-0678.jpg


adm. - 10.05.2017.