Logo

Telegram
Facebook

Амбулаторія ЗПСМ №2 у м.Синельникове відновила роботу після її модернізації


13 липня  2023 року відбулося урочисте відкриття модернізованої за грантові кошти Уряду Німеччини амбулаторії №2 у м.Синельникове (Дніпропетровська обл.), у якому взяли участь міський голова Дмитро Зражевський, представники Українського фонду соціальних інвестицій, представники органів місцевого самоврядування, місцевих громадських організацій та зацікавлені місцеві жителі.

Задля оновлення амбулаторії № 2 Комунального некомерційного підприємства «Синельниківський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради»  (ЦПМСД) замінено двері, вікна, проведено капітальний ремонт підлоги, стелі, комплексний ремонт стін у приміщеннях, замінено системи опалення, вентиляції, водопроводу та каналізації, освітлювальне та електричне обладнання,  встановлено сантехніку, улаштовано ганок з пандусом та створено необхідні умови для людей з обмеженими можливостями. 

Загальна вартість будівельних робіт та супутніх витрат склала  10 222,0 тис. грн. 

Крім того, з метою покращення надання медичних послуг для закладу було закуплено цифровий стетоскоп, монітор пацієнта, автоматичний гематолігічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, коагулометр, центрифуга ТС-Spinplus-8, тонометри, спірометри, пульсоксиметри, різноманітні швидкі тести та засоби індивідуального захисту на загальну суму 741,0 тис.грн та проводиться розвиток потенціалу цільових груп Проєкту шляхом проведення тренінгів для лікарів, керівників медичних закладів, посадових осіб, що відповідають за управління сферою охорони здоров’я у громадах-партнерах Проєкту.

З бюджету міста профінансовано забезпечення підрядника безперебійним постачанням електро- та водоносіїв під час виконання будівельних робіт, закупівлю медичних та офісних меблів, благоустрій прилеглої території.

У оновленій амбулаторії працюватиме 6 лікарів та 15 осіб медичного персоналу, які тепер прийматимуть пацієнтів у просторих кабінетах з сучасним оснащенням. Амбулаторія обслуговує близько 8 000 мешканців.

Модернізацію амбулаторії проведено у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Поліпшення первинної сільської медицини. УФСІ VII», який фінансується Урядом Німеччини через Німецьку кредитну установу для розвитку (KfW) та виконується Українським фондом соціальних інвестицій.
































Прес-служба СМР - 13.07.2023.