Logo

Telegram
Facebook

Кошти для водоканалу


На позачерговій сесії міської ради VІІІ скликання, що відбулася 13.12.2021 під головуванням міського голови Дмитра Зражевського, прийняли два рішення.

Зокрема затвердили одноголосно зміни на 2021 рік до Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста та до бюджету міської територіальної громади.

Спрямували 4 мільйони гривень міських коштів до Дніпропетровської обласної ради для погашення заборгованості Синельниківському міському водоканалу перед постачальником води – державним підприємством "Дніпро – Західний Донбас».

Синельниківський водоканал знаходиться на балансі облради вже 1,5 року. За борги міста Синельникове з бюджету області у 2021 році було сплачено 12 мільйонів гривень. Проте цих коштів замало, щоб погасити борги минулих років. А це –21 мільйон: 14,5 мільйонів гривень – борг через недоплати у 2018-2019 роках та 6,5 мільйонів гривень – нараховані штрафи за борги.

Чи буде тепер вода в місті постійно? Міський голова Дмитро Зражевський повідомив, що виділені кошти дозволять безперебійно подавати воду в Синельникове до кінця цього року. Як буде далі – поки ще невідомо. Наразі розглядаються та вивчаються різні варіанти. Один із них – дочекатися можливих змін у законодавстві, які б дозволили передати ДЗД з державної власності в обласну, а потім об’єднати його з Синельниківським водоканалом. Це дозволило б уникнути посередника, знизити тарифи.

Інший варіант - повернути Синельниківський водоканал знов до нашої тергромади. Тоді борг доведеться сплачувати самим. Можливі й інші пропозиції. Всі вони будуть розглянуті разом із депутатами.

У будь-якому випадку ця тема залишатиметься актуальною. Влада шукатиме гроші для погашення боргів минулих років, а споживачі мають сплачувати за використану воду вчасно.

Сьогодні вже відомо, що на наступний рік в обласному бюджеті передбачено для Синельниківського водоканалу 7,2 мільйони гривень для погашення заборгованості з різниці в тарифах.


adm. - 13.12.2021.