Logo

Telegram
Facebook

30 листопада воду в місті не відключатимуть, проте і тиск не підвищать!


30 листопада 2021 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася позачергова тринадцята сесія Синельниківської міської ради VІІІ скликання.

Під час засідання внесли зміни до бюджету Синельниківської міської територіальної громади на 2021 рік. Зокрема виділили співфінансування до обласного бюджету на придбання ноутбуків для педагогічних працівників ліцеїв №3,4,5,6. А потім перейшли до обговорення найактуальнішої теми сьогодення – водопостачання міста протягом останнього тижня.

Перед депутатським корпусом, представниками громади виступили начальник ДМП ВКГ "Дніпро – Західний Донбас»" Віктор Смірнов, керівник КП «Синельниківський міський водоканал» ДОР Сергій Шмигло.

Мешканці міста обурені ситуацією з водою. Підприємством «Дніпро-Західний Донбас» протягом кількох днів було знижено тиск води до 3 атмосфер. Це призвело до зниження тиску води у водопровідних мережах міста Синельникове, відсутності водопостачання в окремих районах.

А з 12.00 год. 27.11.2021 водопостачання Синельникового було припинено взагалі і відновлено лише 29.11.2021. Причому, на даний час тиск залишається зниженим, громадяни, як і раніше, в окремих частинах міста залишаються без води. Це близько 12 тис осіб.

За результатами обговорення з громадськістю прийняли рішення: підготувати та направити від Синельниківської міської ради звернення до Синельниківської окружної прокуратури щодо правомочності дій ДМП ВКГ "Дніпро – Західний Донбас»" щодо припинення водопостачання міста з 12.00 год. 27.11.2021 по 15.00 год. 28.11.2021.

Також вирішили підготувати звернення до керівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради з проханням розглянути можливість щодо злиття двох підприємств - ДМП ВКГ "Дніпро – Західний Донбас»" та КП «Синельниківський міський водоканал» ДОР в єдине підприємство, зниження тарифів на водопостачання та забезпечення безперебійного водопостачання міста.

Наприкінці засідання міський голова Дмитро Зражевський повідомив, що 30.11.2021 воду в місті не відключатимуть, проте і тиск не підвищать! Вже завтра, 01.12.2021, об 11.00 на обласному рівні відбудеться спільне засідання керівництва Дніпропетровщини, керівників громад, водоканалів, де буде розглянуто питання щодо врегулювання ситуації, в тому числі в нашому місті. Про результати засідання буде повідомлено додатково!


adm. - 30.11.2021.