Logo

Telegram
Facebook

19 червня 2024 року проводиться донорський день


19 червня 2024 року з 08:30 до 13:00 в приміщенні лікарняного банку крові (кабінет №301) комунального некомерційного підприємства «Синельниківська центральна міська лікарня» Синельниківської міської ради» буде проводитись донорський день.

Кожного дня донорство рятує тисячі людей від смерті та допомагає відновити здоров’я хворим та пораненим бійцям.

Сьогодні, як ніколи, наші військові потребують стратегічних запасів крові, яка буде використовуватися на потреби Збройних Сил України та порятунку поранених. Якщо ви маєте можливість, долучайтесь до формування стратегічного запасу крові, це внесок кожного у нашу Перемогу!

 

Важлива інструкція для донорів:

При собі необхідно мати паспорт або водійське посвідчення (прописка не має значення), а також мати при собі ідентифікаційний код. 

До донорства не допускаються ті, хто перехворів коли-небудь Боткіна, жовтухою або іншими гепатитними захворюваннями. Якщо Ви маєте виразкову хворобу - це теж абсолютний протипоказ. Якщо у Вас була операція або нанесення тату, то має пройти рік. Якщо була застуда або прийом курсу певних лікарських засобів, то має пройти 1 місяць після завершення прийому. 

Перед дачею крові або її компонентів донор повинен дотримуватись певних правил:

- за 72 години не слід приймати ліки, які розріджують кров (аспірин, анальгін);

- за 48 годин не можна вживати алкогольні напої;

- за 2 години до донації утриматись від паління;

- перед донацією потрібно приймати легку їжу (утриматись від вживання смаженого, гострого, солоного, копченого, виключити з раціону банани, яйця, молочні продукти та масло).

 

З повагою адміністрація Синельниківської міської лікарні.

 

Усі питання за телефоном: 0993218082 Олена.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 17.06.2024.