Logo

Telegram
Facebook

15 травня – День Європи в Україні


Де́нь Євро́пи - свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року. Цього року День Європи відзначатимуть 15 травня.

Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Тоді в Парижі зібралися представники ряду європейських держав, які вирішили об'єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Це стало фундаментом створення глобальної структури, яка пізніше втілилася в Європейському Союзі. Таким чином, провідні європейські країни змогли уникнути накопичення військового потенціалу один проти одного.

Святкування Дня Європи в нашій країні - це підтвердження єдності України і Європи не тільки за географічною ознакою, а і по духу, історії, загальними цінностями, адже український народ є невід'ємною частиною європейської цивілізації. Чітко визначений шлях України в Євросоюз. В цьому напрямку вже багато зроблено керівництвом нашої країни. Але всім нам ще належить докласти багато зусиль для того, щоб наша країна стала повноправним членом європейського співтовариства.

З нагоди Дня Європи в Україні відбудеться низка заходів в онлайн та офлайн-форматі.


adm. - 14.05.2021.