Logo

Telegram
Facebook

Тренінгове заняття для педагогів ліцеїв міста


Днями за ініціативи комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Синельниківської міської ради» та участі тренерки міжнародної гуманітарної організації «FHI360», кандидатки соціологічних  наук Алли Демичевої, пройшло тренінгове заняття для педагогів ліцеїв міста Синельникового за темою: «Реагування педагогів на гендерно зумовлене насильство».

У заході взяли участь консультанти центру, заступники директорів ліцеїв з виховної роботи, педагоги-організатори, практичні психологи, соціальні педагоги. Формування соціальних та громадянських компетентностей, а також поваги до прав і свобод людини, нетерпимости до приниження її честі й гідності, фізичного або психічного насильства, до дискримінації за будь-якими ознаками визначено як одну із засад державної політики у сфері освіти відповідно до Закону України «Про освіту» від 2017 року.

Ґендерний підхід в освіті застосовується з метою створення рівних умов для самореалізації учнів/учениць з акцентом на їхніх індивідуальних особливостях і потребах самореалізації, незалежно від ґендерних стереотипів та ґендерно-стереотипного уявлення про ролі жінок і чоловіків у суспільстві. Під час заходу розглядалися питання профілактики насильства в освітньому середовищі, методологічних підходів його дослідження та умов створення безпечного освітнього простору. Педагоги закладів активно долучилися до дискусії.

Дякуємо організації «FHI360» в особі пані Алли Демичевої та фахівцям Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Синельникового за змістовні матеріали, а також можливість обговорити актуальні проблемні питання, які можуть виникати у практичній діяльності педагогів. 

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 06.03.2024.